Svaštara

Tri dana bez hrane, vode, odjeće: 22-mjesečni dječak u šumi punoj medvjeda i kojota

Mali 22-mjesečni Kenneth Howard iz Kentuckyja (SAD) pronađen je nakon trodnevne potrage usred šume! Dječak je bio bos, prehlađen, dehidriran kada su ga pronašli spasioci u klisuri ispod brda.

Kenneth Howard - Twitter

Kenneth je popio tekućinu, a zatim tražio mamu i tatu. Vatrogasci su morali da spuste neku vrstu kaveza za spašavanje u malu klisuru, da bi dječaka sigurno izvukli.

Kenneth je iznenada nestao u nedelju oko 19.30 sati. Roditelji su ponudili nagradu od 5.000 dolara za informacije o tome gdje se Kenneth nalazi.

“Otišao je iza kuće, a kad sam potrčao za njim, on je nestao”, rekao je otac Elden Howard za TV kanal WYMT.

U potragu su uključeni psi, dronovi i helikopteri, ali dječaka nisu mogli naći u šumama punim medvjeda i kojota. Kada su roditelji već polako gubili svaku nadu, u srijedu oko 14 sati stigla je radosna vijest.

Lokacija na kojoj je dječak pronađen nije bila daleko od kuće, izvijestila je Državna policija.

Pedijatar Dr. Molly O’Rourke objasnila WYMT-u kako je Kennet preživio bez vode:

“Većina odraslih može preživjeti tri dana ili manje bez vode. Ono što je koristilo Kennethu bile su njegove godine jer dijete može nadoknaditi nedostatak vode bolje od odraslih. Mališani imaju više rezervi vode”, rekla je Dr. Molly O’Rourke, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh