Svaštara

Horoskop: Šta treba da izbjegnete dok je Mars u Raku (do 1. jula 2019.)

Mars u znaku Raka – moćna planeta snage u emotivnom znaku donosi nam velike turbulencije!

Horoskop - Nezavisne.com

Planeta Mars koja opisuje našu energiju, način na koji djelujemo i aktivnosti na koje usmjeravamo najviše pažnje, od 16. maja do 1. jula kretaće se znakom Raka.

Prostor nježnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za ovu borbenu planetu. U narednom će periodu naše aktivnosti biti osjećajno obojene. Osjećanja se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako postajemo povređeni, ranjivi smo, reagujemo preosjetljivo, uznemiravaju nas sitnice.

Usporeno kretanje, pretjerani oprez (jedan korak naprijed, dva unazad), nedostatak potencijala i takmičarskog duha, mogu teško pasti osobama koje su navikle odlučno i energično hrliti prema ostvarenju ciljeva.

Ali ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj untrašnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Osjetit ćemo to u stomaku. Kad smo u blizini osobe uz koju osjećamo težinu u abdomenu i unutarnji grč, to je znak da se trebamo udaljiti.

Ovo je vrijeme kada bi mnogi mogli preduzeti neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Nešto popravljamo u domu, preuređujemo, porodične obaveze su u porastu, naročito one roditeljske.

Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu skrbiti i njegovati one koje volimo. Pokazati nježnost, pripadnost nekome. Zaštititi bližnje od problema, čak i do te mere da njihove terete preuzmemo na sebe.

Tuđe reakcije doživljavamo lično, ponekad se ne znamo obraniti, reći ‘ne’, dopuštamo više nego što možemo podnijeti, popustljivi smo nekad i na vlastitu štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i suočavanja, povlačimo se tamo gdje se osjećamo sigurno, u račji oklop – tamo nam niko ništa ne može.

Moćni Mars i pojačan strah

Skloniji smo i potisnuti ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz prema van.

Ali ako i kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja obrana. Obrambeni mehanizmi su silno jaki.

Sa ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mjesta kako bismo vidjeli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mjere da smo skloni pokleknuti i vratiti se u nešto što smo napustili.

Strah je jedan o većih problema sa kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti.

Ali ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji liječi, utjeha, tišina, dubinski osjećaj dobra koji nas pokreće i motiviše, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osjetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo otvoriti svoje srce.

Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umjetnički nastrojen, pa tokom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu.

Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju ljekoviti i opuštajući učinak.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh