Svaštara

Otišla u Njemačku prije 47 godina i iznenada postala milionerka: Svi se pitaju šta će uraditi sa novcem

Ivanka Čugura iz Stutgarta je 2006. godine iznenada nasljedila milionsko nasljedstvo. Ali, umijesto da zadrži novac za sebe, odlučila je da osnuje Fond iz kojeg će se novac trošiti u humanitarne svrhe.

Ivanka Čugura - Facebook

Ivanka je iz Hrvatske u Njemačku otišla 1972. godine. Cio život radila je u raznim ustanovama socijalne zaštite. Bila je vrijedna i živila skromnim životom, u kojem joj se prekretnica dogodila 2006. godine. Naime, njene bogate komšije pored kojih je živela više od 20 godina, sasvim neočekivano u nasljedstvo su joj ostavili milionski iznos novca.

Za njemački televizijski kanal “SWR” Ivanka je otkrila šta se desilo:

“Naše prijateljstvo počelo je 1979. godine, kad smo se ja i muž doselili u zgradu. Bili smo jedini stranci u zgradi. Nisam znala kako da se ponašam. Komšije su nas pozvale na kafu jer su htjeli bolje da nas upoznaju. Našli smo zajednički jezik i postali dobri prijatelji. On je bio advokat, a ona je rođena u Hamburgu i dolazi iz porodice doktora”, kazala je Ivanka za “Fenix Magazin“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh