Svaštara

Istraživanja dokazala: Koju boju kose i očiju kod žena muškarci najviše vole

Da li se njima može udovoljiti?

Par - Eharmony.com.au

Uprkos tome što se o ukusima ne raspravlja, nedavno istraživanje koje je sprovela društvena mreža Badoo otkrilo je kakve žene muškarci smatraju najprivlačnijima, barem što se tiče fizičkog izgleda.

Naime, od 2000 ispitanika čak 60 posto njih je otkrilo da im se najviše sviđaju brinete sa plavim očima.

Samo 8 posto ispitanih muškaraca preferira crvenokose žene, a 32 posto njih smatra plavuše najprivlačnijima.

Zanimljivo je i to da 40 posto muškaraca preferira žene sa plavim očima, a otprilike 30 posto njih one sa smeđom bojom očiju. 15 posto muškaraca izjasnilo se da najviše voli žene sa zelenim očima, dok je ostatak bio neodlučan.

Osim navedenih obilježja, istraživanje je dokazalo i da su muškarci naklonjeniji ženama sa oblinama.

Naime, najviše njih je najzgodnijim ženama smatralo one koje nose konfekcijski broj 40, a samo 10 posto njih je preferiralo one koje su nosile odjeću u brojevima 34 ili 36.

Ipak, i u oblinama postoje granice pa je tako samo 4 posto muškaraca najpoželjnijim ženama smatralo one koje nose konfekcijski broj iznad 44, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh