Svaštara

Horoskop – Konjukcija Venere i tranzitnog Urana u Biku: Očekuju nas opasni rizici, oluja emocija i vatromet ljubavnih strasti

Horoskop za konjukciju venere i Urana u znaku Bika – kada našim životom počne da upravlja bujica pomiješanih osjećanja!

No image - Haber.ba

Horoskop – Venera se približava konjunkciji sa Uranom u Biku. 18. maja konjunkcija će biti egzaktna, ali sam aspekt počeće da djeluje čim Venera uđe u svoje sjedište, 15. maja. Šokirat ćete okolinu svojim iznenadnim buntom i uživat ćete u tome. Tražit ćete značaj, uzbuđenje, podrhtavanje tla, nešto nesvakidašnje. U ovoj fazi ne pristajete na ništa manje!

Konjunkcija će biti kratkotrajna, ali će pojačati uticaj tranzitnog Urana na sve one natalne Venere s kojima je u jakom aspektu i u takvim slučajevima može biti okidač za značajnije događaje koji će se nastaviti odvijati i nakon ovog aspekta.

Svi vi koji imate natalnu Veneru ili natalni Mjesec na početnim stepenima fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) vjerovatno već doživljavate ozbiljne turbulencije i iznenadne promjene u emotivnom životu. U vama raste potreba da menjate dugotrajne rutine i započnete nešto novo i sasvim drugačije. Sa ovim tranzitom promijenit će se način na koji pristupate ljudima i formirate bliske odnose, uslijed čega će doći do nekih prekida, ali i novih početaka.

Neki će vas odnosi sada posebno iritirati jer ćete shvatiti da su isprazni i bez perspektive, a neki će vas gušiti svojim zahtjevima kojima ne možete udovoljiti. Više nećete htjeti da gubite vrijeme na odnose koji vas ne ispunjavaju i ne inspirišu. Tražit ćete značaj, uzbuđenje, podrhtavanje tla, nešto nesvakidašnje. U ovoj fazi ne pristajete na ništa manje i svima ćete jasno dati do znanja šta se od vas (ne) može očekivati.

Osvjestit ćete koliko vam nedostaje posvećenost sebi, da radite ono što vi želite i volite. Što ste se više kroz odnose gubili u kompromisima, to ćete sada imati jaču potrebu za oslobođenjem. Nećete mariti za to što vas prozivaju sebičnima i hirovitima, jer ćete jasno vidjeti koliko su sebični upravo oni koji vam ne dozvoljavaju da budete ono što jeste, zato jer se njima to ne sviđa.

Uticaj Urana na Veneru donosi iznenadne prekide, ali i nova uzbuđenja. Nerijetko jedno i drugo istovremeno. Novi susreti, uzburkana osjećanja, nove okolnosti koje čine mogućim nešto što je bilo nemoguće – natjeraće vas da se bez razmišljanja upustite u divlje avanture koje će vas uzdrmati do srži. Šanse za romansu još su veće ukoliko vam Uran aspektira i vlada 5. poljem.

Planete u vama bude buntovnika

Ukoliko tranzitni Uran aspektira natalni Mjesec, velike su šanse da vas očekuju promjene u domu i u najintimnijim zajednicama – najčešće je to uža porodica. Neko od članova porodice krenut će novim smjerom u životu, što će uticati i na vaš život u značajnoj mjeri ili ćete upravo vi biti ti koji ste se odlučili na velike promjene – naglo osamostaljenje i odlazak iz roditeljskog doma. Ili, ako već živite samostalno, postoji mogućnost promene mjesta boravka. Možda ćete drastično preurediti vaš dom ili primiti novog i neobičnog (pod)stanara.

Sve one koji imaju Mars ili vladara 8. polja na početnim stepenima fiksnih znakova čeka posebno burno razdoblje. Strasti će biti naglašene, vaša razdražljivost na vrhuncu, a svađe i sukobi neizbježni, zato ćete morati biti vrlo oprezni kako se ophodite prema drugima, kao i u interpretaciji tuđih namjera, koje će vam se uvijek činiti zlonamjerne, iako najčešće nisu.

Posebno će vas privlačiti opasne i neprimjerene situacije, a probudit će se i sklonost eksperimentisanju na se*sualnom polju. U vama će kuhati ogromna napetost koja će se u naletima ispoljavati u obliku vrlo agresivnog bunta, što bi vas moglo dovesti u brojne neprilike. U nekim slučajevima mogući su skandali i burni završeci koje vam nisu bili u planu, sa značajnim finansijskim gubicima.

Ako imate podznak ili vladara podznaka na početnim stepenima fiksnih znakova, sada će vam odgovarati samoća i nevezanost, jer imate vrlo malo tolerancije za očekivanja i pritiske koje osjećate u svom okruženju. Slično kao i kada Uran aspektuje Mars – u vama se se rađaju bunt i potreba za slobodom. Ići ćete lijevo, ako vi želite ići levo, makar cijeli svijet išao desno. Ustvari – ići ćete lijevo baš zato!

Ovo je period kada ćete u očima drugih često ispadati sebični, neobazrivi, bahati, bezosjećajni i agresivni zbog čega će se ljudi sami udaljavati od vas, što ćete kasnije požaliti. Vama su takođe mogući iznenadni novi počeci na polju odnosa, ne nužno romantični.

Treba imati na umu da je ovo stanje privremeno i da nećete uvijek tako misliti. Ako možete upamtiti da niste baš uvijek u pravu, ma koliko tvrdoglavo vjerovali da jeste, da je vaša sloboda uvijek u vašim rukama i da vaša autentičnost nije nešto što se dokazuje agresijom, otključaćete sebi izlaz iz ogromne destrukcije. A zatim možete iz nje i izaći, piše “Atria Astrologija“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh