Svaštara

Psiholog savjetuje žene: “Evo šta da radiš kada muž odbija intimne odnose, a svekrva ti pije krv”

Mihail Labkovski je poznat po svom direktnom načinu izražavanja. Zbog toga su mnoga mišljenja o njemu podijeljena: neki ga vole, a drugi ga ne podnose.

Michael Labkovsky - Screenshot/YouTube

Advertisements

Čitaoci časopisa “Star Hit” postavili su pitanje, a ruski psiholog Mihail Labkovski im je odgovarao i savjetovao ih kako da se izbore sa svakodnevnim problemima:


Problem: Muž je izgubio interesovanje za se*s

Rješenje: Jedan od razloga zašto muž ne želi se*sualni odnos sa tobom je zato što te ne voli! U savršenom svijetu, ljudi u braku se razvijaju zajedno: zajedno stiču iskustva koja ih povezuju, razgovaraju o tome, putuju zajedno, gledaju filmove i td.

U realnom životu je to sve mnogo komplikovanije. Neko se vjenčao iz pogrešnih razloga, neko je samo želio da se “vjenča već jednom”, neko je “ušao u brak” zato što su se poženili i poudali svi iz okruženja… Neko je imao problem i u vezi, ali se nadao da će brak to riješiti… Često se dešava da se par i vjenča, a da se*sualni život ne funkcioniše baš najbolje. Vjenčani list neće riješiti problem u krevetu, prenosi “Stil“.

Rješenje ovog problema je da sa mužem odeš kod se*sologa, psihologa… Ako on ne želi, moj savjet je – ostavi muža!

Problem: Muž je pretjerano ljubomoran

Rješenje: Ako je muž bezrazložno ljubomoran to svjedoči o njegovoj nesigurnosti. On nema samopoštovanje. Vjerovatno je kao mali proveo sate upoređujući se sa drugim osobama. Neke povrede razgovor ne liječi. Recimo ako je muž mnogo ljubomoran, on mora da ide kod psihologa.. Ako odbije specijalistu, ostavi ga.

“Ali sve ostalo mi odgovara!”, reći ćeš.

E pa onda – trpi! Moj savjet svima je da prije braka uzmu dva lista papira i da na jedan naprave spisak zašto bi trebalo da se vjenča sa tom i tom osobom, a na drugom papiru zašto ne bi trebalo da se vjenča sa tom i tom osobom.

Na osnovu “Za” i “Protiv” spiska, vi osnivate porodicu sa tom osobom. Ako ste odlučili da uđete u brak sa tom osobom, nema više “Ali”. Morate da ga prihvatite takvim kakav jeste bez žaljenja, kajanja itd.

A ta osoba koja je ljubomoran mora prvo da nauči da voli sebe i to bezuslovno, pa više neće primijećivati nešto čega nema.

Problem: Strah me starosti i da će me muž napustiti

Rješenje: Ako imaš 40 godina, a hodaš okolo u krpicama kao da ti je 19 godina, svi će uvidjeti tvoj strah! Strah da će te muž napustiti zbog mlađe žene!

Reci sebi: šta bude – biće! Ti tu ništa ne možeš!

Ako ideš okolo i svima pričaš kako si se izborala, ili kako imaš krive noge: svi će to primijetiti! Ako ti prihvatiš sebe takvom kakva jesi – i drugi će te prihvatiti.

Voli sebe zbog toga što jesi. Kako? Okreni se životu a ne odrazu u ogledalu. Živi svaki dan! Ne broji sijede, ne peglaj bore, ne sakrivaj kilograme i godine! Prihvati sebe.

I upamti: muž će voljeti sigurnu i samosvjesnu ženu više od one koja stalno, kao kuče ide za njim i smara ga pitanjima: Da li me voliš?

Problem: Svekrva mi uništava život

Rješenje: Nikad, ali nikad nemoj da ugađaš ili popuštaš svekrvi. Mnoge žene pokušavaju da se dopadnu svekrvi jer se boje da im brak neće uspjeti ako nisu u dobrim odnosima sa muževljevom mamom.

Tada se dovedu u stuaciju u kojoj su one lovina, a svekrva lovac.

Moj savjet je da se ponašate normalno, da se ne dodvoravate nikome, pa ni svekrvi.

Vaša svekrva mora da zna da ste vi odrasla osoba, da vas je njen sin izabrao za suprugu i ona mora to da poštuje. Vjerovatno će biti nekih svađa ako vi ne budete radili ono što ona misli da biste morali…

Ako se vaša svekrva miješa u vaš život: pa, ženo valjda imaš jezik! Objasni joj da ne voliš takvo ponašanje, i da to nećeš tolerisati.

Reci joj: “Ako ne voliš kako kuham ili čistim iza tvog sina, reci to svom sinu a ne meni!”


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh