Svaštara

Veća inteligencija – veća sklonost ka alkoholu!

Nemojte da vam vaša pamet posluži kao izgovor

Alkohol - Dnevnik.hr

Naučnici su doveli u vezu najrazličitije pojave, pa nedavno i to koliko inteligencija utiče na poročnost ljudi.

Studija sprovedena u Londonu pratila je živote nekoliko hiljada odraslih žena i muškaraca, ne bi li se provjerilo da li postoji veza između inteligencije i poročnosti. Zaključeno je da ima povezanosti između inteligencije ustanovljene u djetinjstvu i količine alkohola konzumiranog u periodu od 20-40. godine.

Djeca mlađa od 16 godina su, tokom istraživanja, obilježena na kognitivnoj skali od „svijetlijih“, preko „nezanimljivih“ do „vrlo nezanimljivih“, u zavisnosti od toga da li imaju maksimalan IQ od 125 ili onaj ispod 75.

Istraživanje je pokazalo da su „svijetliji“ (inteligentniji) u odraslom dobu pili alkohol gotovo dvostruko češće od „nezanimljivih“ vršnjaka, kao i da, tokom adolescencije, „vrlo nezanimljivi“ gotovo nikada nisu pili, dok su se „svijetliji“ opijali barem jednom mjesečno,piše Aura

Kada su došli do podijele na polove, naučnici su otkrili da žene sa većim obrazovanjem imaju 71 odsto više šansi da konzumiraju alkohol, dok je kod muškaraca taj procenat iznosi 49 odsto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh