Svaštara

Horoskop – Mjesečevi čvorovi i Saturn donose opaku karmu: Saznajte sa čime ćemo se suočavati u narednim danima

Horoskop za magičan spoj Mjesečevih čvorova i Saturna – budite spremni da se oslobodite neprijatnih osjećanja…

Horoskop - Balkan Vjesnik

Ovih će dana Saturn i južni Mjesečev čvor kojem se, isto kao i Saturnu uglavnom pripisuju karmička značenja, boraviti na istom stepenu Jarca. Ako primijetite da se ovih dana u vašem životu nešto raspada, zastanite malo i razmotrite šta vam ta situacija poručuje. Sva iskustva koja doživite narednih dana mogu biti jako poučna. Budite spremni napustiti ono što vas vuče na dno.

Karma ili priča o sudbini za mene ima smisla ako je posmatramo kroz prizmu ličnog rasta i razvoja, kroz obrasce ponašanja koji su nam u prošlosti nanijeli mnogo štete i bola. Kada ih osvijestimo i nađemo mir s njima, krećemo na put stvaranja boljeg života.

Karma nije ništa drugo nego lekcija, iskustvo koje pomaže da rastemo i odrastemo.

Karma nije nešto što nam je dato i što ne možemo zaobići, promijeniti i ispraviti. Ona je mjesto velikih životnih lekcija i učenja. Svaka osoba u svom horoskopu ima neka mjesta i područja na kojima je ne snalazimo i na kojima češće doživljavamo padove i gubitke. Ali to ne znači da nam je to dato za cijeli život.

Mi smo svjesna bića i kad shvatimo da posjedujemo tu moć osnaživanja svoje ranjivosti i slabosti, kad shvatimo da život ne upravlja nama, već da ga sami stvaramo, počinje vrlo duboka transformacija koja može dovesti do rasta i osnaživanja upravo onih slabosti na koje smo se tako često spoticali.

Ovih dana kada se Saturn i južni Mjesečev čvor susreću na istom stepenu Jarca imamo priliku preuzeti odgovornost za sebe i svoj život.

Nemojte biti žrtva okolnosti, nemojte osjećati krivicu ako povučete jasne granice prema drugima.

Umjesto da ponavljamo iste obrasce ponašanja i upadamo u slične zamke, trudimo se da promijenimo sebe na način da donesemo neke odluke kojima prekidamo karmički čvor koji smo sami sebi zapetljali.

Ako primijetite da se ovih dana u vašem životu nešto raspada, zastanite malo i razmotrite šta vam ta situacija poručuje.

Opsjedaju li vas opet isti strahovi i nesigurnosti, suočite se sa njima. Nemojte bježati od sebe i onoga sa čim je dobro da se suočite.

Razvežite karmičke čvorove

Ako vam opet ista osoba staje na žulj, nije samo do nje, možda je i do vas. Zajedno učestvujte u toj igri. Osvijestite svoj dio uloga i odgovornosti.

Neke priče i osobe iz prošlosti ulaze ponovo u vaš život kako biste zaokružili priču, ponovili iskustvo, shvatili i napokon stavili tačku iza posljednjeg reda tog poglavlja.

Sva iskustva koja doživite narednih dana mogu biti jako poučna. Koja i kakva će to iskustva biti zavisi najviše od pozicije Saturna i čvora u vašem ličnom horoskopu.

Vrijeme je za suočavanje.

A suočavanje sa onim što jeste je preuzimanje odgovornosti, govori o tome da smo zreli i odrasli.

Raspetljajte gordijski čvor loših odluka i izbora. Neka prošla iskustva ne utiču na sadašnje izbore.

Budite spremni napustiti ono što vas vuče na dno.

Prihvatite ono što vam omogućava da rastete i razvijate sebe i svoj život kako bi on bio bolje i prijatnije mjesto za boravak.

Život počinje tamo gde se strah završava” – Osho

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh