Svaštara

Horoskop: Blizanci, Rak i Djevica su zabrinuti i kad im cvjetaju ruže

Neki znakovi Zodijaka vrlo loše podnose stres i uvijek moraju da imaju kontrolu u životu. Nekada su zaista naporni, pa je glavni savjet da odvoje malo vremena za sebe i vježbaju stav – baš me briga za sve.

Horoskop - Kurir.rs

Blizanci

Blizanci osjećaju stres zbog puno stvari, ali ono zbog čega najviše osjećaju stres je donošenje odluka bilo koje vrste. Iz raznih razloga, Blizanci se povlače onda kada moraju biti glavni.

Ponekad se boje da neće biti dovoljno dobri u ulozi vođe, ponekad je razlog što ujutru ne znaju šta da obuku…o kom god razlogu se radilo, Blizancima stres nije nepoznat.

Jedna stvar koju Blizanci ne rade kada se suočavaju sa stresom (a stvarno bi trebalo) – ne bježe od svega i ne dišu. Oni ubjeđuju sebe da ako istog trenutka ne donesu odluku, nikada i neće, ali stvari nikada nisu toliko ozbiljne. Blizanci moraju vjerovati da su jači od stresa koji osjećaju sve vrijeme.

Rak

Raku stres na dnevnoj bazi proizlazi iz brige za druge ljude. Budući da je intuitivna osoba, ne može da pomogne sebi, već održava iste emocije koje njegovi prijatelji i porodica osjećaju, pogotovo kada se radi o nečemu što im puno znači.

Važno je da se Rak češće podsjeti kako životi drugih ljudi nisu u njegovim rukama i pod njegovom kontrolom, to bi mu moglo pomoći da se opusti i smiri, znajući da on nije odgovoran za njihove probleme.

Djevica

Djevici stres izvire duboko iz nje same. Uvijek je u pokretu, mentalno, fizički i emotivno pa nije rijetkost da je sve to odjednom savlada. Djevica uvijek pokušava da bude najbolji prijatelj, snažan partner i član porodice koji je uvijek tu, ali često ne odvoji vrijeme za sebe.

Nema ništa loše u tome kada čovjek sebe stavi na prvo mjesto, to Devica svakako treba da shvati. Stres će je samo razbiti u sitne komadiće, zbog čega će joj stresne situacije biti još gore, piše “Atma“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh