Svaštara

Mamino pismo: Za osobu koja se zaljubi u mog sina

Majka troje dece Diana Spalding objavila je prekrasno pismo osobi koja će izabrati njenog sina za svog supruga.

Osobi koja se zaljubi u mog sina, nisam sigurna kada ću ti tačno dati ovo pismo.

Možda za nekoliko desetljeća na dan kada ćeš se udavati za mog sina. Ili će to biti samo jedan slučajan dan. Kad god dobijete ovo pismo, nadam se da ću biti živa i dovoljno dobra da u potpunosti iskusim koliko sam sretna što vas poznajem.

Trenutno se osećam malo glupo dok pišem ovo pismo. Moj sin, moje malo dete, je gore, uvučen u krevet koji izgleda divovsko u odnosu na njega, i podseća me koliko je njegovo telo sićušno. Izgubio se u moru pokrivača koje sam s ljubavlju omotala oko njega, pre nego što sam mu maknula kosu s čela, poljubila ga i sišla da ti napišem pismo.

Puno puta sam slušala priče kako će moje dete jako brzo odrasti i da neću biti spremna na to. Njegova mršava stopala uskoro će viseti s ruba tog kreveta, a pre nego to saznam, on će spavati u novom krevetu, u drugom domu, podalje od mene.

I negde na putu, on će te naći. I sve će se promeniti. Sada bira mene. Bira me da se igram s autićima i da mu čitam knjige. Obožava hranu koju mu skuvam. Želi da ga ja posednja poljubim za laku noć. Ali jednog dana, on će te izabrati. On će želeti provesti slobodne dane s tobom ići na avanture s tobom, kuvati za tebe. Upravo sada njegove oči svetlucaju od radosti kad me vidi. osmeh na njegovom licu kad me ugleda u vrtiću nikad neće ostariti.

Ali jednog dana, te će ti oči zasvetliti. Proučavat će tvoje ruke, zapamtiti tvoje lice i tvoje sliku će imati u svom uredu.

Trenutno sam mu heroj. Pita me za pomoć. Zamoli me da zaustavim kišu. Stišće se uz mene kada je bolestan. Ali jednog dana, ti ćeš biti njegov heroj. On će postaviti pitanje, ti i ja ćemo mu dati drugačiji odgovor, i on će poslušati tvoj. Pomoći ćeš mu da otkrije svijet, ti ćeš biti ona koji će mu pomoći da se osjeća bolje kad je tužan ili bolestan. Trenutno ga učim kako biti ljubazan. Njegov tata i ja ga učimo kako poštivati ​​druge i biti poštovan. Kako slušati, kako pomoći i kako tražiti pomoć kada je to potrebno. I jednog dana, nadam se da će te obasipati tim poštovanjem i ljubaznošću.

Upravo sada planiram rođendanske zabave i želim praznike napraviti čarobnima. Jednog dana, podsjetit ćeš ga da me nazove na moj rođendan. Sada mu je dom tamo gdje sam ja. ali jednog dana, dom će mu biti gdje si ti. Stvar je u tome da je sve ovo u redu. Zapravo je divno. Čast mi je biti majka ovog dječaka, da ga vodim dok raste u osobu u koju ćeš se zaljubiti. I bit će mi čast upoznati i tebe. Nadam se da će ovaj svijet biti bolje mjesto kad te pronađe, a takva izjava izgleda potpuno nepotrebna – ali za svaki slučaj, želim da znaš da ako ga učiniš ga sretnim, voljet ću te bez obzira na tvoj spol, rasu, etničku pripadnost ili religiju, baš kao što želim svoj djeci. Obećavam da ću pokušati pronaći ravnotežu između biti u vašim životima i biti od pomoći bez prekoračenja granica. Kunem se. Obećavam da ću pokušati ne davati savjet, osim ako ih ne tražite. A tebi, osobi koja se zaljubila u mog sina, obećavam da ću se zaljubiti u tebe. Jer osoba koja voli moga sina shvatit će što je iza tih njegovih blistavih očiju baš poput mene. Ta osoba će misliti da je njegov hrapav glas sladak. Smijat će se njegovim šalama isto kao i ja, prenosi miss7mama.24sata.hr

I kako ne bih mogao voljeti osobu koja sve to voli kod mog djeteta? Tako da sada, dok ga imam, prije nego što bude tvoj, čuvat ću svaki trenutak, svaki poljubac… I jednog dana, kada se budete voljeli bit ću tako ponosna. Ponosna na osobu u koju je izrastao koju je postao, ponosan na osobu s kojom sada provodi dane i tako ponosna što sam njegova mama. Volim te, ja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh