Svaštara

PRIČA KOJA SLAMA SRCE: Dječak je godinama svako veče sjedio ispod ulične rasvjete, a sada se njegovoj priči smiješi SRETAN KRAJ

Snimka koja prikazuje 12-godišnjeg dječaka koji piše domaći zadatak na ivičnjaku, ispod ulične rasvjete, zbog loše materijalne situacije njegove porodice, postala je viralna nakon što je policija grada u kojem živi postavila video na društvene mreže.

Učenje pod rasvjetom - Blic.rs

Víktor Martin Angulo Kordoba (12) iz mjesta Moče u Peruu, postao je planetarno poznat nakon što ga je tokom provjere sigurnosnih kamera policija primjetila kako sjedi sam na ivičnjaku u gluho doba noći. Kako su naveli, isprva im je bio sumnjiv, ali kada su snimak zumirali, vidjeli su da dječak čita i zapisuje nešto u svoju svesku.

Ubrzo pošto se snimak pojavio na Facebooku, broj pregleda je došao do pet miliona, a ono što je sve ljude dirnulo jeste njegova predanost, ali i priča zbog čega je mališan na ulici svako veče.

Naime, Viktora su ubrzo pronašli predstavnici lokalnih medija, a ono što ih je sve zanimalo jeste zašto on piše zadatak napolju umjesto da to čini unutar svoje kuće. Njegova majka, Roza Angulo Kordoba, u intervjuu je navela da su oni veoma siromašni i da nisu imali novca da uvedu struju u svoj dom, zbog čega su za osvjetljavanje koristili svijeće, piše “Blic“.

Kako je rekla, Viktor joj svakodnevno pomaže u obavljanju kućnih poslova, ali da se paralelno brine o ovcama, ali i da se trudi da bude dobar đak, da školu shvata veoma ozbiljno, pa i da je počeo da uči pod svjetlima ulične rasvjete zato što mu se smučilo da uči pod svijećama.

Zbog svega navedenog, gradonačelnik Močea je riješio da im o svom trošku uvede struju u kući kako mališan koji trenutno pohađa šesti razred više ne bi morao da sjedi noću napolju.

“Nadam se da mi mogu pomoći, da mogu imati svjetla u domu i da ne moram izlaziti napolje da pišem domaći zadatak. Volio bih da mogu da pomognem mojoj porodici. Želim da postanem policajac i da zaustavim korupciju”, rekao je dječak, čija je porodica jedan od onih koje se ubrajaju u pet posto grada Moče koja nije imala sredstava da u svoj dom uvede struju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh