Svaštara

DJECA LOME DRVO, A MAME GLEDAJU: Snimak na društvenim mrežama OPET podijelio javnost

Video snimak objavljen ovih dana na Facebooku, na kome se vidi grupa djece koja smijući se obara sadnicu mladog drveta, izazvao je u Srbiji brojne kontroverze i podijelio javnost na one koji osuđuju djecu i one koji opravdavaju njihovu igru. I to iako se radi o video zapisu iz 2016. godine.

Djeca i drvo - Screenshot/Facebook

Naime, na objavljenom snimku se jasno ne vidi šta je prethodilo dječjoj “intervenciji”, kao ni da li su i kako mališani polomili sadnicu. Ono što je sigurno i što se na videu vidi su dječji pokušaji da vuku sadnicu sa jedne na drugu stranu.

Među grupom dječaka bilo je i onih koji su sadnicu uspravljali ne bi li je vratili u probitan položaj, a potom je puštali trudeći se da pobjegnu od njenog udara.

Ljude na društvenim mrežama razbjesnila je činjenica da su majke djece sjedile u neposrednoj blizini, na klupi u parku gdje se sve dešavalo i da nisu nijednom opomenule dječake da to što rade nije u redu, piše “Blic“.

Ispod snimka nizali su se brojni komentari od onih u kojima se korisnici ove društvene mreže pitaju “gdje su roditelji” i “zašto dopuštaju ovakav vid skrnavljenja prirode”, dok je druga grupa pokušavala da objasni da djeca u svojoj igri ipak žele da “vrate” drvo u provobitni položaj jer ga je prethodno neko drugi polomio.

Šta je zaista prethodilo početku dečje “akcije” i ovakvog igranja još uvijek nije poznato.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh