Svaštara

Toksična hrana i nekretanje su ubitačna kombinacija za celulit

Razne salame, kobasice, usoljeno meso, slane grickalice, pržena hrana, slani sirevi, kačkavalji, viršle, jako začinjena jela poput instant supa i raznih gotovih soseva iz kesica se MORAJU ukloniti sa jelovnika. Rijetko koja srećnica može da se pohvali da nema celulit, a ako ste jedna od njih- blago Vama! Ali ako spadate u ovu drugu kategoriju – ovaj tekst je za …

Celulit - Blogspot

Rijetko koja srećnica može da se pohvali da nema celulit, a ako ste jedna od njih- blago Vama! Ali ako spadate u ovu drugu kategoriju – ovaj tekst je za Vas. Za ovu, uvijek aktuelnu temu, sagovornica nam je Dušica Ranđelović, sertifikovani maser-terapeut i vlasnica Studija za eliminaciju celulita “DR” iz Beograda.

Dušica se profesionalno bavi temom celulita preko 10 godina, vodi Studio u kojem i radi, te konstantno istražuje koje aparaturne metode još mogu da dovedu do eliminacije celulita. Tvrdi da je praksa pokazala da je najefikasnija ručna anticelulit masaža. Njen kontakt telefon je 00 382 66/9492-966, a nakon teksta iz prošle Aure u kojem je Dušica našim čitateljima otkrila koj su to četiri koraka uz koja celulit nestaje, u ovom nastavku naša sagovornica otkriva koja je to idealna hrana za razbijanje celulita,piše Aura

– Jasno je da bi imali celulit, moramo u sebe da unesemo toksine i sve dodatno zacementiramo nekretanjem. Uzrok je oduvijek bio i biće neadekvatna ishrana i nedostatak kretanja i rekreacije – kazuje Dušica otkrivajući još neke savjete, ovog puta vezane za ishranu koja smanjuje efikasno celulit.

– Naše tijelo zna da preradi proteine, proste i složene UH, masti koje postoje u prirodi. Ali, ne zna da preradi gomilu fast-fuda, i ostale junk hrane koja prirodno ne postoji u prirodi, a koja se svakodnevno unosi u organizam. Pa tako puta X godina koje imate. Tijelo vas dobro i služi kako ga tretirate. Dakle, hrana koja ne postoji u prirodi i sa kojima naš organizam ne zna šta da radi – su ti otpadi koje se gomila. I eto ga celulit.

– Znači, promjena načina života zahtjeva promjenu svijesti kako ste tretirale Vaše tijelo do sada i odluku o usvajanju zdravog stava od sada! Nema od sutra! Nema od ponedjeljka! Pa da prođe još ovo ili ono! SADA!!!

Namirnice koje treba uvesti u ishranu

Laneno sjeme- povećava proizvodnju kolagena i tako jača kožu i pomaže u smanjenju pojave celulita. Uključite u svakodnevnu ishranu laneno sjeme i vidjećete jako brzo njegov efekat na celulit.

Špargla- ima anti upalno dejstvo, smanjuje nadutost, podstiče cirkulaciju i ima jako malo kalorija. Odlična je za eliminaciju toksina koji mogu dovesti do pojave celulita.

Brokoli- koncentrovani izvor vitamina C i dijetalnih vlakana, jedan od najboljih izvora kalcijuma. Treba ga uvesti barem dva puta nedjeljno u ishranu. Pomaže i u procesu mršavljenja pa je to još jedan plus.

Jaja- kuhana, naravno. Jaja spadaju u, po meni, savršenu namirnicu jer iako imaju malo kalorija, su bogat izvor proteina, puna su važnih sastojaka kao što su vitamin D, B12 i selen. Gvožđe u žumancetu ekvivalentno je onom u mesu, njegov nivo iskoristivosti je izuzetno velik pa se preporučuje i uzimanje svima koji su skloni čestim anemijama. Zdravstvene blagodeti jaja su tolike da nije ni čudo što ih nazivaju superhranom. Pod obavezno ubaciti u ishranu!

Šta ne smijemo jesti?

Da li ovo treba nabrajati…pa za svaki slučaj ćemo nabrojati. Iz jelovnika se moraju eliminisati trans masti i industrijski prerađena hrana kao što su:
razne salame, kobasice, usoljeno meso, slane grickalice, pržena hrana, slani sirevi, kačkavalji, viršle, jako začinjena jela poput instant supa i raznih gotovih soseva iz kesica.

Mislite malo o Vašem organizmu i ,vidjećete, čim obratite pažnju na njega- on će vam višestruko vratiti, između ostalog, i smanjenju celulita.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh