Svaštara

Blogerka godinu i po dana nakon porođaja ima CRNU LINIJU na stomaku: Pitali smo ginekologa i ovo je razlog

Postala je mama 2017. godine, a i dalje preko stomaka ima trag trudnoće. Zbog čega je to tako i da li je ova pojava opasna, provjerili smo sa ginekologom.

“Ja ne mogu da verujem da godinu i po nakon što sam se porodila još imam ovu crtu na stomaku”, napisala je na Fejsbuku jedna od najuticajnijih blogerki u regionu Ela Dvornik.

Ela nije usamljena, veliki broj mama ima ovakvu crtu na stomaku.

“U pitanju je posledica hiperpigmentacije, odnosno dejstva progesterona na koji žene različito reaguju. Neke su jednostavno osetljivije na njegov uticaj, odnosno imaju takav tip kože. Važno je napomenuti da se ne radi ni o čemu patološkom”, komentariše prof. dr Snežana Rakić, ginekolog.Na pitanje kada se crna linija gubi sa stomaka, odgovara:

“Ona će svakako nestati kod svake žene, samo u različito vreme, ali kod svih nestaje dve godine posle porođaja”.

Naša sagovornica ističe da liniju ne treba mazati nikakvim kremama jer njima ne može da se ubrza proces uklanjanja crte.

Ali zato mamama za uklanjanje strija preporučuje preprate koji u svojoj osnovi imaju vazelin, a koji će im vratiti nekadašnji izgled kože,prenosi Žena

Ćerka Dina Dvornika je u novemrbu 2017. sa partnerom Čarlsom Pirsom dobila ćerkicu kojoj je dala divno ime Bali.

Na društvenim mrežama govori i o lepim i o onim težim stranama majčinstva, a nijedna društvena tema za nju nije tabu. Stavovi Ele Dvornik se slušaju i neretko pokrenu važne rasprave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh