Svaštara

Horoskop za ostvarenje velikih snova: Ovih 5 stvari treba da uradite dok je Merkur u Ribama

Horoskop otkriva tajnu ostvarenja snova – dok je Merkur u znaku Riba treba da uradite ovih 5 stvari i čarolija će se dogoditi!

No image - Haber.ba

Nakon perioda Merkurovog retrogradnog hoda, kad smo bili kao u magli kad je riječ o poslu i komunikaciji, pa još nakon i inače “uspavanog” zimskog perioda, ušli smo u novu fazu. Merkur, planeta komunikacije i intelekta, ponovo je krenula naprijed, a kako je u romantičnim i kreativnim Ribama, snovi mogu postati stvarnost te možemo očekivati pravu navalu kreativnosti.

Vaši su snovi živi. Imate kristalno čistu viziju. Vaš instinkt i intuitivni impulsi biće savršeno tačni“, kaže astrolog Christine Beswick. Kako to najbolje iskoristiti na poslu? Neka svaku vašu fantaziju podstakne merkurovski plan. Na primer, zamislite svoj posao iz snova pa počnete da ga tražite. “Nikada ne znate šta se može dogoditi. I, najvažnije, stvarajte. Stvarajte. Stvarajte. Stvarajte. Potom to kapitalizujte. Merkur će vam dati energiju planiranja koja odgovara kreativnom toku.” A na spisku aktivnosti u ovom periodu neka se nađu:

Slijedite srce, ali slušajte i glavu

Sa Merkurom u Ribama potrebno vam je oboje. Slijedite intuitivne impulse koje dobijate i od Merkura i od Riba. Slušajte taj unutrašnji glas, činite ono što govori da je dobro. Ali ne zaboravite promisliti o stvarima.

Širite vidike

Ribe naveliko maštaju i nose svoje zamisli u dubine okeana. A sa Merkurom u kombinaciji um se širi na kreativne načine i u kreativne dubine koje dugo niste iskusili. Mnogo je velikih ideja, velikih snova. Razmislite pa napravite plan djelovanja za ostvarenje onih najrealističnijih.

Na poslu osjećajte

To nije ono što se obično kaže, ali kad osjećate na poslu, na površinu dolazi vaša najkreativnija strana. Imate li ideju ili osjećaj da je nešto dobro, sledite to: to vam vaša moćna intuicija govori da treba učiniti jer će biti uspješno.

Budite tačni

Sa Merkurom u Ribama skloni ste sanjariti, pa biste mogli kasniti na posao, zaboraviti sastanak i/ili rokove. Ako je potrebno, nešto zapišite milion puta da ne zaboravite.

Učinite ono što mislite da ne možete

Nema smisla sanjariti o uspjehu ako ne učinite nešto s tim u vezi. Nemojte dopustiti da vas u tome spriječe negativne misli, na primjer da mislite kako niste kvalifikovani za posao za koji vam se upravo otvorila prilika i baš je to vaš posao iz snova. Učinite nešto za šta mislite da to ne možete – tu priliku vidite sa razlogom, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh