Svaštara

Horoskop – osjetit ćemo veliko olakšanje: Saznajte šta nam donosi Merkur u direktnom hodu

Plašili smo se retrogradnog Merkura i njegove mračne sjenke, a 28. marta on prelazi u direktan hod i otkriva nam dugo skrivene istine! Vrijeme je da probušimo balon iluzija…

Horoskop - Glas.bg

U jutarnjim satima 28. marta Merkur završava svoje retrogradno kretanje i na 16 stepenu Riba, gdje se nalazi i Neptun kreće prema naprijed.

Možemo osjetiti neko olakšanje. Kao da neki stari tereti, opterećujuće misli, zastoji i odlaganja nestaju i ustupaju mjesto jasnoći i većoj motivaciji. Sada možete bolje vidjeti i protumačiti ono što vam se događa ili vam se događalo u prethodnom periodu. Dobijate neke odgovore, stvarate sporazume, pokrećete ono što je stajalo na mjestu.

Mjesec se nalazi u Jarcu, približit će se Saturnu, Plutonu i južnom Mjesečevom čvoru. Nešto vezano uz prošlost, neko iskustvo, emocija, neriješeni problem, nešto što je samo gurnuto pod tepih a nije do kraja rješeno može imati uticaj na nas ovih dana. Možda doživimo neku emotivnu katarzu, možda nam se probude uspomene, možda nas nađe neka dobro čuvana tajna, afera ili pukne balon iluzija, pa nam se ukaže istina.

A istina dolazi kad smo spremni za nju, kad ju prizovemo, kad možemo da je podnesemo.

I dobro je da je zatražite, zato idite za onim što želite saznati, pitajte, tražite odgovor. Važnije je znati na čemu ste, nego stajati na mjestu i živjeti u nadi.

I ako treba, neka nas i zaboli na neko vrijeme. Sigurno je da će trajati kraće, nego da okrećemo glavu na drugu stranu jer ne možemo pobjeći od stvarnosti.

Neki novi momenti i spoznaje mogu biti vezani i uz posao koji radite, vaš poslovni status, cilj koji želite ostvariti, odnos sa autoritetima, ocem, starije osobe, preuzimanje odgovornosti.

Nešto iz prošlosti može opet biti servirano ispred nas. Ako se to dogodi, pravi je trenutak da saznate zašto je to tu i kako to možete riješiti.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh