Svaštara

Pravi sretnik: Australijanac greškom uplatio dva tiketa i dobio 46,6 miliona dolara

Jedan radnik u Melbourneu u Australiji osvojio je 46,6 miliona američkih dolara na lutriji nakon što je greškom uplatio dva tiketa sa istim brojevima, piše Daily Mail.

Novac - Ilustracija/Jabuka.tv

Muškarac je uplatio jedan tiket u Sent Albansu, a onda slučajno još jedan sa istim brojevima na drugom prodajnom mjestu.

Svaki tiket pojedinačno donio mu je dobitak od 23,3 miliona dolara, a jackpot je bio toliki jer ga niko nije dobio posljednjih sedam sedmica.

Još jedan dobitnik osvojio je 23,3 miliona dolara u Hobartu i tek treba da preduzme dobitak.

U slučaju da je muškarac uplatio jedan tiket umjesto dva, nagrada bi bila podijeljena između dva igrača i svaki bi dobio po 35 miliona.

Međutim, pošto je jedan igrač uplatio dva tiketa, nagrada je podijeljena na tri dijela i to tako da je sretni dvostruki kupac dobio dvije trećine jackpot, odnosno 46,6 miliona dolara.

Dobitna kombinacija bila je 12, 28, 24, 29, 9, 18 i 25, a dodatni brojevi 13 i 31.

Muškarac koji je uplatio dva tiketa rekao je da igra iste brojeve 30 godina i da je moguće da će sada da razmisli da se penzioniše, kupi novu kuću, a možda sa porodicom ode na odmor, prenose vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh