Svaštara

Kako se Jasmina opekla: “Čuvajte se ljubomorne prijateljice, ta je u stanju svašta uraditi”

Status žena u društvu je neiscrpna tema oko koje mnogi imaju različita mišljenja i sukobe.

No image - Haber.ba

NISI baš nešto zgodna, niti naročito uspješna, a ako k tome još imaš i hrpu problema, žene će te jednostavno – obožavati. A razlog takvom obožavanju leži u njihovom osjećaju superiornosti naspram tebe. Ali ne daj Bože da si lijepa, pametna i uspješna, pojest će te.

I tu zaista stoji ona poznata uzrečica – Žena je ženi vuk. Ako si lijepa, onda ti govore iza leđa da si glupa, jer lijepa žena nikako ne može ići uz pridjev – pametna. Što bi to onda trebalo govoriti o njima, da su onda pametne žene – ružne ? Kakav paradoks ili ipak možda samo predrasuda?

Nema veze što si lijepa i uspješna, odlična u svom poslu, to si vjerojatno postigla na nekakav sumnjiv i nemoralan način. Smješkaju ti se, veselo razgovaraju s tobom, a kada odu, najrađe bi ti zabile nož u leđa. Dok pričaju s tobom govore ti kako su sretne zbog tvog uspjeha, ponosne na tebe, ali njihov lažni sjaj u očima ih odaje.

Oči govore sve. Tebi sve ide od ruke, njima baš i ne. Ogovaraju te, preziru, postavljaju klopke. Klopke u koje same kasnije upadnu. To su najčešće neke tvoje kolegice s posla, ili tzv „prijateljice“ s kave. One su te koje imaju rendgen umjesto očiju kada prolaziš pokraj njih u svom besprijekornom izdanju.

I čim vidiš da te žena dobrano odmjeri od glave do pete, znaj, nisi mogla bolje izgledati nego što izgledaš. Ne mogu podnijeti da te muškarci pogledavaju, obasipaju pažnjom, to je razlog više zašto si glavna tema njihova razgovora, naravno sve u negativnom kontekstu.

I čim netko toliko priča o tebi, znaj da si na najboljem putu ka svom uspjehu. Jer, one u stvari žele sve ono što si ti, a to nikako ne mogu imati, ili to nikako ne mogu postati. U ničem te ne mogu dostići, koliko god se trudile. A jedini razlog zašto te ne mogu dostići su njihova zavist i ljubomora, i sve ono što rade, rade samo i jedino iz razloga da bi se nekome dokazale.

Zato ne mogu uspjeti. Jer da bi nešto postigao to zaista moraš voljeti svim srcem, raditi to sa strašću. A to je ono što one nemaju. I zato, da bi uzdigle sebe, žele poniziti tebe. Ali ti se ne daj, jer to samopouzdanje, hrabrost i upornost imaju samo rijetki. Imaš ti, i to ti one nikako ne mogu oprostiti,piše Senzacija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh