Svaštara

U ovim godinama su žene najpoželjnije i najviše uživaju u intimnim odnosima

Prema istraživanjima koje je sproveo jedan online dating site u Americi, se*sualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama.

ljubavni par- slobodna bosna

Za to postoje mnogi razlozi, a mi predstavljamo one najzanimljivije. Saznajte zašto su žene od 30 godina naviše osvojite titulu najpoželjnijih u krevetu, piše “Tuzlanski“.

Prihvatanje sopstvenog tijela

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i nervirale se zbog izgleda, žene u tridesetim postaju svjesnije svojih postignuća i kvaliteta, i lakše se mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i sa televizije prestaju da budu mjerilo mršavosti i ljepote, pa se svaka žena bolje osjeća u svojoj koži.

Se*sualna snaga

Prosječna žena do tridesetih je već vjerovatno promijenila nekoliko se*sualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako otkriva svoje potrebe i maštarije, i nije joj neugodno da to i traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako, cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi.

Hemija

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tijela, žena se i sama osjeća se*sualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija

Nakon godina čitanja o se*sualnosti u časopisima i na internetu, ženama više nije neprijatno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja spostvenih maštarija, do vraćanja se*sualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionisala. Naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Uživanje

Se*s za ženu u tridesetim godinama više nije dokazivanje, već uživanje. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, i lakše se opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše u krevetu. A ako se*sualni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome, i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost

Žene u svojim dvadesetim uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. Ali kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju da igraju samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, s obzirom na to da na podsvjesnom nivou primaju poruku kako je neko zaista spreman da provede čitav život s njima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh