Svaštara

Umro je Šaban Šaulić, ali umrla je i malena MERJEM

Nakon smrti Šabana Šauliča društvenim mrežama počelo se širiti pismo jedne, kako je navedeno, medicinske sestre. Kada su svi pričali o pogibiji folk pjevača, ni ona više nije mogla pomoći jednoj djevojčici.Otišla je tiho…

Bolnica - Ilustracija/Net.hr

Advertisements

A niko o njenoj smrti ni riječi nije rekao. Ona je nažalost jedna od mnogih, “običnih”, o čijem kraju tek započetog života niko i ne govori. Pismo prenosimo u cjelosti:

Posvećeno djevojčici Merjem…

Umro je Šaban Šaulić

Vijest je stigla do mene, upravo kad sam Merjem milovala po kosi. Tražila je da mi leži u krilu. Sićušna je, ne osjećam njenu težinu. Umire i ona! Dvanaest joj je godina. Kažu, kasno je za sve, karcinom je metastazirao. Jedna pacijentica surfa na internetu. Čudi se: umro je Šaban Šaulić. . Čita, naglas: timovi ljekara su se borili da ga izliječe. Šutim i mislim: malom Merjem se ne bave timovi, za Merjem nema velikih klinika, za nju nema čak ni lijekova. Kriza, kažu u državi, zdravstvo u dugovima.

Umro je Šaban Šaulić!

Merjem plače i uči Fatihu naglas. Kosa mi se diže na glavi. Pokušavam navući ampulu analgina. Ruke mi drhte, a radnica pored mene reče: “Znaš li da je umro Šaban?” Nisam je ni pogledala. Odlazim do moje male pacijentice. Ubrizgavam lijek protiv bolova, a silno bih željela ubrzgati joj život. Glava mi je oborena i mogu sebi dopustiti suzu.

Umro je Šaban.

Istoga dana umrla je i Merjem. Jedna vijest je podjeljena na svim portalima, na svim televizijama, za drugu niko ne zna. Umrla je onog trenutka kada joj je otac, u radnom odijelu građevinskog, radnika došao na odjel. Kupio je lijekove za nju. Kaže: “Jedva sam ih našao”, prenosi “Hayat“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh