Svaštara

Djevojčici mobitel upao u kadu dok se kupala, preminula na licu mjesta

Ruskinja Julija Visockaja poginula je nakon što joj je u kadu punu vode upao mobilni telefon, piše “Ladbible”.

Korištenje mobitela u kadi - Nezavisne.com

Četrnaestogodišnja djevojčica navodno je mobitel skinula s punjača te joj je iskliznuo iz ruke u vodu, te prouzrokovao strujni udar koji ju je odmah ubio. Kao uzrok smrti navodi se utapanje koje je uslijedilo nakon električnog udara.

Shrvani roditelji 14-godišnje djevojčice pozvali su Hitnu pomoć, koja je samo mogla ustanoviti smrt.

Ovo je već treći slučaj ovakve tragedije u Rusiji. Iako se stalno upozorava da ne treba koristiti mobitele u kadi, već su tri djevojčice stradale na isti način. Na Instagramu su fotografije iz kade pravi hit, a brojne svjetske blogerice ulažu veliki trud da bi te fotografije ispale dobre.

Posljednjih je godina sve više smrtnih slučajeva usljed pokušaja fotografisanja za Instagram, a pogotovo nesreća koje nastaju zbog selfija kojima se žele zadiviti pratioci, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh