Svaštara

Gatara lakovjernom muškarcu gledala u dlan i ojadila ga za 80.000 KM

Jedan 33-godišnji muškarac je postao žrtva prevare kad je u četvrtak u Singenu u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg, sreo “misterioznu ženu” koja mu je pogledala u dlan i od njega izvukla čak 40.000 eura (oko 80.000 KM).

Dlan - Srbijadanas.com

Muškarac je oko 14 sati hodao ulicom August-Ruf-Štrase kada mu je prišla nepoznata žena i rekla da će mu čitati sa dlana i tako proreći budućnost, pišu njemački mediji.

Za prvu “informaciju” joj je platio 50 eura. Žena tu nije stala. Uvjerila je lakovjernog muškarca da je neko bacio urok na njega i da treba da ga izliječi.

“Tražila je sve više novca, a između četvrtka i petka 33-godišnjak joj je dao ukupno 40.000 eura”, saopštila je policija u utorak u Singenu.

Sljedećeg dana, 33-godišnjak je posumnjao da mu ipak nije prorekla budućnost za 40.000 eura i obratio se policiji.

Istražioci sada traže svjedoke kojima se žena obratila i eventualno i njih prevarila, prenosi “Radio Sarajevo“.

Nasamareni 33-godišnjak je prevarantkinju opisao kao ženu između 40 i 50 godina, visoku između 160 i 165 cm, jače tjelesne građe, ima crnu kosu skupljenu u pletenicu, na glavi je imala crnu maramu i bila obučena u crnu odjeću.

Policija u Singenu jde pokrenula istragu i traga za misterioznom ženom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh