Svaštara

Pomogao starici da zamjeni probušenu gumu: KADA JE STIGAO KUĆI, TEK ONDA SHVATIO ŠTO MU JE ONA ZAPRAVO URADILA

Čovjek je vozio seoskim putem i vidio staricu čiji je Mercedes stajao na putu. Činilo se da je žena u problemu te je stao da pomogne.

No image - Haber.ba

Međutim, žena se uplašila čovjeka koji joj se približavao. Da li će je on povrijediti?! Zašto bi joj neko tek tako pritekao u pomoć? Ipak je odlučila da ga pusti da pogleda njenu gumu koja se ispumpala jer ona nije znala šta da radi, piše “Novi“.

Nakon zamjene, starica mu se zahvalila i ponudila se da mu plati. Naravno, on nije ni očekivao da naplati takvu vrtu usluge. Umjesto toga rekao joj je : “Sljedeći put kad vidite nekoga da je u nevolji, pomozite mu. Samo se sjetite Brajana Andersona i smatrajte da ste mi vratili uslugu.”

Nakon toga čovjek je otišao, a žena je ostala impresionirana njegovom velikodušnošću, toliko da je skoro osjećala vrtoglavicu. Odvezla se oko pola milje dalje do obližnjeg restorana.

Ljudi su je pozdravljali sa osmjehom na licu. Konobarica joj je ponudila peškir da osuši kosu, jer je pokisla. U tom trenutku je žena primjetila da je konobarica u kasnoj trudnoći. Iako je vjerovatno bila iscrpljena, konobarica joj je djelovala kao najdivnija osoba na svijetu.

Starica je naručila limunadu i brzo ju je popila. Onda se sjetila Brajana Andersona. Limunadu je platila 100$, dok je konobarica rastinjavala novac, ona je izašla iz lokala i odvezla se.

Ostavila je poruku za konobaricu na salveti : “I ja sam bila u problemu i neko veoma ljubazan mi je pomogao na način na koji ja sada tebi pomažem. Zapamti to kad budeš vidjela nekoga kome je potrebna pomoć.” Kada je konobarica pogledala bolje, u salveti je bilo još 4 novčanice od po 100 dolara.

Konobarici se zavrtilo u glavi. Sa bebom koja dolazi sljedećeg mjeseca, to bi bilo napornih nekoliko sedmica. Ona je složila novac i stavila ga u džep i završila svoju smjenu.

Nekoliko sati kasnije, konobarica se konačno vratila kući poslije dugog dana. Legla je u krevet pored svog muža koji je bio u polusnu. Razmišljala je o tome koliko su oni zapravo srećni i rekla: “Volim te, Brajane Anderson!”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh