Svaštara

Djevojka se našla na meti kritika kad se u TV emisiji pojavila u istoj odjeći zbog koje su je htjeli izbaciti iz aviona

21-godišnjakinja koja je gotovo izbačena s leta zbog toga što je bila ‘neprikladno odjevena’ podijelila je gledatelje emisije ‘This Morning’, u kojoj se pojavila u istoj odjevnoj kombinaciji zbog koje joj nisu dali da se ukrca na let, javlja Daily mail.

jutarnji

Emily O’Connor iz Birminghama završila je u svim britanskim medijima nakon što je na društvenim mrežama objavila da su joj stjuardese na letu Thomas Cooka za Tenerife rekli da se mora pokriti ili otići. Emily je bila odjevena u narančaste hlače i crni topić. Zrakoplovna se kompanija Thomas Cook u međuvremenu ispričala za taj incident.

Ipak, nakon što se Emily pojavila u emisiji This Morning kako bi obranila svoj način odijevanja, mnogi su se gledatelji o tome odlučili izjasniti na društvenim mrežama, pa su i oni, baš kao u zrakoplovnoj kompaniji, rekli da bi bilo bolje da se Emily malo pokrila.

Uz Emily je u emisiji gostovala i društvena komentatorica Liz Brewer koja se složila sa stajalištem zrakoplovne tvrtke i rekla da je Emily bila odjevena u nešto što je očigledno samo grudnjak, te da se na taj način ponizila.

Djevojka je strastveno branila svoj izbor odjeće u kojoj se pokušala ukrcati na let koji ju je trebao odvesti na odmor na Kanarsko otočje. U međuvremenu je na društvenim mrežama objavila i anketu u kojoj je sudjelovalo 47.000 ljudi, od kojih je 85 posto reklo da zrakoplovna tvrtka nije imala pravo osuditi njezin izbor odjeće.

‘Radi se o principu. Nisam nosila jaknu jer je bilo vruće. Tamo je bio i muškarac u kratkim hlačama i potkošulji, a njemu nitko ništa nije rekao’, kaže Emily, inače pripravnica u računovodstvu, i dodaje da je prije ukrcavanja prošla i kroz sigurnosnu provjeru, no ni tamo joj nitko nije prigovarao, sve dok nije ušla u avion.

‘Glavna stjuardesa mi je rekla da se moram pokriti, da sam neprikladno odjevena. Rekla sam da ću to rado učiniti, no neka mi pokažu gdje to piše u njihovim pravilima’, kaže Emily.

Rasprava prije polaska aviona je eskalirala, a Emily je otkrila čak i da je pritom ustala pred svim putnicima i upitala ih vrijeđa li nekoga od njih njezina odjeća. Nitko nije rekao da je to problem.

Zatim su joj stjuardese rekle da mora napustiti zrakoplov, no ona je naposlijetku ipak obukla jaknu, no kaže da ju je to jako uzrujalo. Tvrdi da je u istoj odjevnoj kombinaciji putovala i na drugom letu, no nitko se nije žalio.

U emisiji je društvena komentatorica Brewer ustvrdila da je takva odjeća ponižavajuća te da je ‘crop top’ iz Zare zapravo samo grudnjak.

Naime, prema pravilima kompanije Thomas Cook, ‘putnici koji nose neprimjerenu odjeću, uključujući i komade odjeće s uvredljivim sloganima ili slikama, neće se moći ukrcati na let ako prije toga ne promijene odjeću’.

Emily je sve objavila na Twitteru i napisala da ju je četiri člana osoblja pokušalo iskrcati iz aviona.

‘Rekla sam im da ne postoji nikakvo pravilo o neprikladnoj odjeći. Ostala sam na letu i pitala ljude je li netko uvrijeđen mojom odjećom, no nitko nije rekao ni riječ. Nosila sam to i na aerodromu, prošla kroz sigurnosnu provjeru, provjeru putovnica i sl.,i nitko mi nije ništa rekao dok se nisam ukrcala na avion. Doslovno sam se tresla kako sam bila uzrujana i oni su to vidjeli, no nastavili su me ismijavati i se*sualizirati. Bilo je to najgore iskustvo u mojem životu’, rekla je Emily,prenosi Jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh