Svaštara

10 moćnih misli koje grade samopouzdanje

Vjerovatno se možete poistovjetiti: živite život s ciljem ostvarivanja stvari koje vam pomažu da uživate, kako vi tako i oni oko vas. I, odjednom vas “ubode” negativni komentar, osuda prijateljice ili ispad bezobrazne osobe koju vidite prvi put u životu. Dobro došli u zonu mržnje!

Mrzitelji (često ćete kod nas čuti i izraz “hejter”) kao da niču sami od sebe kada pokušavate da uradite dobar posao. Kritike koje oni upućuju odnose se na vaše roditeljske vještine, vaš emotivni status, način oblačenja, vaš izgled – zaista, ima li kraja? S kojim ciljem se dešava takvo postupanje?Ljubomora i zavist su glavni “krivci” za ponašanje mrzitelja. Neki to rade i nesvjesno, ali u većini slučajeva, u pitanju je veoma smišljen plan koji ima za cilj “srozavanje” vašeg samopouzdanja i samopoštovanja. Sledeći put kada te “otrovne iglice” budu upućene u vašem smjeru, pomislite na neku od sledećih snažnih stvari koje vas opisuju. Vjerujte, osjećaćete se mnogo bolje, snažnije i samopouzdanije.

Samopouzdanje nastaje kroz djelovanje.
Jedino odobravanje koje vam je potrebno je od vas samih.
Najbrži način da poboljšate samopouzdanje je uradite tačno ono čega se plašite.
Prihvatite sve ono što jeste i što niste. To je istinska sreća.
Na kraju dana, najvažnije je ono kako vi vidite sebe.
Ono što drugi kažu odražava njih, ne vas.
Dovoljno ste dobri.
Ono što vas “koči” niste vi već ono što mislite da jeste.
Niko ne može učiniti da se osjećate nedostojno bez vašeg dopuštenja.
Postojite samo jedni “vi” za sva vremena. Neustrašivo budite ono što jeste. Vi ste važni,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh