Luda planeta

Napokon otkriveno zašto smo posebno napaljeni kad smo prehlađeni

Preznojavanje, teško disanje i bol u cijelom tijelu sigurno nas ne asociraju na vodjenje ljubavi.

No image - Haber.ba

Mokar pokrivač, krevet pun iskorišćenih papirnih maramica i groznica su sve samo ne početak neke se*s avanture, ali kada smo prehlađeni prosto ne možemo tekl tako da se obuzdamo kada je se*sualno uzbuđenje u pitanju.

Istraživači ukazuju da je zainteresovanost i želja za se*som kada smo bolesni normalna pojava i može da ima veoma praktičnu i isceljujuću funkciju. Internet bruji od priča ljudi koji su se osećali veoma se*sualno uzbuđeno dok su bili prehlađeni.

Veza između prehlade i naše želje za se*som veoma je jaka i realna. Postoji nebrojeno mnogo razloga koji povezuju želju za se*som i bolest. Kod muškaraca je primećen osećaj neverovatnog olakšanja nakon orgazma kao da su uzeli lek protiv bolova.

Ejakulacija, kao i svaka druga stimulacija, budi centralni nervni sistem. Stimuliše simpatički nervni sistem, isti onaj koji je zadužen za kontrolu naših krvnih sudova i tkiva. Adrenalin koji se otpušta tokom orgazma nalazi se u senci ovog telesnog odgovora.

Adrenalin koj ise oslobodi tokom jednog orgazma je teorijski u osnovi ovakvog odgovora krvnih sudova, a oni koji se nalaze u penisu, nosu i karlici se grče.

Iako je teško naučno dokazati i ovu pojavu objasniti, činjenica je da ona ima veoma važnu primenu. Žene, kao osetljiva emotivna bića, žele da neko brine o njima i u dobru i u zlu, a najviše kada su bolesne i ne osećaju se dobro. Se*s je taj koji može da pomogne parovima da budu bliskiji nego ikada pre.

Predigra i orgazam su okidač za hormon oksitocin koji u nama budi potrebu za ljubavlju, maženjem i intimnošću. Sva ta potreba za osećanjima i nežnostima ima za cilj da nam skrene pažnju sa bola,prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh