Svaštara

Turbulentna dešavanja na zvjezdanom nebu tokom ovog mjeseca: Položaj planeta u martu 2019. će i te kako uticati na naše živote

Koliko uspješno možemo da sakrijemo svaku promjenu krvotoka, svako ježenje kože i svaki sjaj u očima? Koliko smo dobri u skrivanju problema, u pokušajima da prevarimo svijet oko nas kako smo dobro? I koliko nam je vremena bilo potrebno da shvatimo da smo početak i kraj svega, i da jedine promjene možemo očekivati onda kada se i sami promijenimo?

Zvjezdano nebo - ATVBL.com

A, priznat ćemo da period koji polako ostavljamo iza sebe nije bio nimalo lak. Dok je tranzitni Uran provodio svoje posljednje ‘trenutke’ u Ovnu, mnogi svijetovi su se rušili i podizali iznova iz pepela. I prestali smo da brojimo koliko je udaraca naša koža izdržala, i koliko ožiljaka je uspješno zaliječila, piše astrolog Rajna Cvetković za “Astro portal“.

A tranzitni Saturn u Jarcu nije nam stvari učinio lakšim. Ponašao se i ponaša se i dalje kao najstroži učitelj. Ne trpi našu slabost, odbijanje da se suočimo sa problemima i bježanje u zonu komfora. I padali smo i ustajali, a da drugi o tome nisu ništa znali. Jer nisu drugi krivi. Sva krivica je naša. I svi porazi i sve pobjede idu samo nama. Mada ne želimo uvijek da vjerujemo u to.

Mnogo je onih koji su u ljubavi prošli kroz prave oluje. I čija srca su krvarila, vjerujući da je tako ispravno. I mnogo je onih koji su ipak nastavili dalje. Pametniji i bogatiji za cijelo jedno životno iskustvo. I zaista sada nije važno koliko je taj trenutak trajao. Lekcije su životne.

Ljubav nas je lomila, gradila i sastavljala. Vjerovali smo joj, bili smo bijesni na nju, odlazili smo i vraćali joj se. Komunikacija je često pravila više problema nego koristi, i pravili smo probleme tamo gdje nikada nisu postojali. Kao da ne možemo da dišemo ako ne udahnemo i malo drame.

Tranzitni Uran šestog marta ušao je u Bika, i sa sobom pokrenuo jednu buru promjena, koja će narednih sedam godina mijenjati naše živote. Naravno, u skladu sa našim natalnim postavkama planeta. Međutim, posljedice koje je po naše živote imao tranzitni Uran u Ovnu, i lekcije kojima nas je učio, još neko vrijeme će bojiti naše dane. Jer neke stvari ne možemo izbjeći. I neke istine moraju postati dio našeg bića.

Previše smo živjeli u prošlosti. U iluzijama koje nikada nisu bile istina. I, iako smo svjesni svega toga, u prethodnim mjesecima mučili smo se kako bi naši koraci postojali u sadašnjosti. Dozvolili smo sebi da počnemo da podrazumijevamo darove života, kojima smo se, ne tako davno, iskreno nadali. Dozvolili smo sebi da se uljuljkamo u zonu sigurnosti, i da ne cijenimo svaki trenutak života.

I probudili smo se. I budimo se. I shvatamo koliko smo zapravo sretni i koliko razloga za radost nam Nebo svakoga dana poklanja. I želimo da zaista živimo naše dane. Jer trebalo nam je vremena da shvatimo da prošlost ne postoji. Prošla je. Isparila. Živa je samo u našim mislima o njom. A, čak i tada je iskrivljena, jer je nesvjesno uljepšavamo. I jedino što zaista imamo jeste sadašnji trenutak.

A toliko je toga što danas možemo uraditi. Želimo da živimo ljubav. Ne shvatajući da time što jesmo ljubav, mi živimo upravo takvu stvarnost. I uče nas ovi dani da je sve oko nas ogledalo nas samih. Da svu ljubav i energiju koju pružamo drugima, primamo nazad u još većim količinama. I konačno se oslobađamo straha da ne budemo povrijeđeni. Jer sada znamo da nas Ljubav pažljivo bira. I da je zahvalnost tajna svega. Mjesec u koji smo zakoračili može nam donijeti još neke probleme u komunikaciji, jer Merkur je retrogradan u Ribama, i tek 26. marta krenut će direktno. Pa pazite šta i kome pričate. Riječi su ubojite.

Tranzitna Venera je u Vodoliji. Pa je ljubav ovih dana puna potrebe za pitanjima i potragama za odgovorima. I želimo da racionalizujemo svaku emociju pojedinačno. Želimo slobodu, a kada je dobijemo fali nam blizina. I sami smo zbunjeni jer ne umijemo da procijenimo kako se u datom trenutku osjećamo. Ljubavi će tokom ovog mjeseca biti pomalo neobične, slobodne, biće teme brojnih razgovora i analiza.

Tranzitna Venera u Vodoliji će 21. marta obrazovati aspekt se*stila sa tranzitnim Jupiterom u Strijelcu, pa neka vas ne začudi ako tih dana saznate da neke tajne više nisu toliko skrivene. Tranzitni Mars je u Biku, i donosit će nam nalete energije. Potrebno nam je da spavamo. Iako nećemo imati previše vremena za odmor. Pun Mjesec u Vagi, 21. marta pokrenuće promjene tamo gdje sve vapi za njima, a nakon što Merkur krene direktno, polako ćemo preuzimati kontrolu i nad svim onim što želimo da promijenimo.

Tranzitna Venera 26. marta ulazi u Ribe, i ubrzo obrazuje aspekt se*stila sa tranzitnim Uranom u Biku. Oni koji su slobodni, tada bi mogli da osjete dodir ljubavi. A oni koji vole, tada će osjećati pozitivne promjene u svojim emotivnim odnosima.

I ne odustajte ako u vama postoji makar mrvica emocije. Jer Ljubav uvijek prati hrabre. I ne okrećite leđa, čak i kada ne znate šta se dešava, jer tamo gdje je suđeno, niti sudbine uvijek osvjetle put. I ne osuđujte druge, jer ne znate kakvu ljubav oni sanjaju. A od onoga što bilježi vaše dane uvijek izvucite maksimum. Jer sve viđeno očima ljubavi vidi potencijal koji niko drugi ne primijeti. I nikada ne dozvolimo sebi da ponovo počnemo da podrazumijevamo ljubav, ako i sami nismo njen najljepši predstavnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh