Svaštara

Riješite se urasle dlačice bez mučenja kože

Urastanje dlačica svakodnevni je problem s kojim se bori veliki broj žena. Da vam to ne bi pravilo probleme, najbolje je da reagujete prije no što se na koži stvori neugodan crveni čir.

Urasle dlake - Zadovoljna.hr

Prvo ćete s površine kože pilingom ukloniti sloj koji se može lako inficirati. Laganim gelom sa zrncima istrljajte mjesto na kojemu je urasla dlaka te ga isperite na uobičajen način.

Zatim čistu krpicu ili rukavicu za tuširanje smočite toplom vodom pa lagano pritisnite uraslu dlaku i držite tako dvije minute. Postupak ponovite dva puta dnevno, dok se na površini kože ne pojavi vrh dlačice.

Kada se dlaka pojavi na površini kože, uhvatite je sterilnom pincetom koju ste prethodno obrisali alkoholom te izvucite dlaku. Ako se dlačica nije pojavila, ponovite postupak s toplom kompresom.prenosi Aura

Nipošto nemojte “kopati” po upaljenom mjestu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh