Svaštara

Ispovijest fudbalera: Žena i najbolji prijatelj mu zaboli nož u leđa

Bili najbolji drugovi, dok se nije umiješala vatrena Vanda

AVAZ

Proslavljeni argentinski napadač Maksi Lopez (Maxi) konačno je progovorio o svom privatnom životu, tačnije odnosu sa bivšom suprugom – Vandom Ikardi (Wanda Icardi). Ljubavna afera čiji akteri su bili Mauro Ikardi, Vanda Nara i Maksi Lopez, 2013. godine uzdrmala je svjetsku javnost. To je definitivno jedan od najintrigantnijih trouglova u svijetu sporta. Mauro i Maksi su bili najbolji prijatelji, dok se nije umiješala vatrena Vanda. Odlučila je da više ne bude gospođa Lopez, već Ikardi. I uspjela je u svojoj namjeri.

– Dan prije nego što sam krenuo na turneju u SAD, dobio sam poruku od Vande, što me iznenadilo jer sam obično pričao s Maksijem, ne s njom. Pitala me da li joj mogu kupiti novi iPod u SAD, jer nije bio dostupan u Italiji u to vrijeme. Ali to me je podstaklo na razmišljanje. Da li Vanda zaista želi tabelt ili samo povod da stupi u kontakt sa mnom?

Kad sam se vratio u Milano, prva stvar koju sam napravio bila je to da sam joj se javio. Morao sam joj dati iPod, pa se stvorila sjajna prilika za susret. Dopisivali smo se i počeli smo slobodnije pričati. Napisala mi je: “Mauro, Maksi i ja idemo na krstarenje s Gonzalom Bergesijom (Bergessio) i njegovom ženom. Zašto ne pođeš s nama?

Naravno da sam želio biti sa njom. Dok sam bio sam na drugom kraju broda, ležao na krevetu i slušao rege, Vanda se iznenada pojavila i sjela pored mene, bez ikakvog stida. Tačno u tom trenutku njen brak s Maksijem se završio – napisao je Mauro u svojoj autobiografiji.

Ikardi i Vanda su se vjenčali, dobili djecu, a Maksi je ostao potpun sam. Iskusni Argentinski napadač se povukao, dugo je šutio, nije želio komentirati čitavu situaciju. Međutim, u razgovoru za argentinski dnevnik “Klarin” otkrio je kakav odnos ima sa bivšim prijateljem i bivšom suprugom.

– Sve što se desi u prošlosti, desi se s razlogom. Ja sam poslije razvoda izabrao da živim povučenije i mirnije, ispod radara javnosti, kako bih zaštitio svoju djecu. Jednog dana će i ona porasti. Pročitat će i vidjeće sve, a ja na želim uraditi ništa što bi me diskreditiralo kao njihovog oca – kaže Maksi.

View this post on Instagram

Hola Verano argentino

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Maksi otkriva da mu bivša supruga rijetko dozvoljava da viđa svoju djecu.

– Mnogo nepravdi se dešava u životu, a jedna od njih je da ne mogu vidjeti svoju djecu. Nekada me te vibracije dotaknu i moram reagirati i kazati nešto. Ali poslije svega što se zbilo, riješio sam da se poptuno otvorim, da budem sretan i da okrenem novu stranicu u životu. Međutim, morao sam mnogo puta odgovarati kada sam bio napadnut. Uvijek je ista priča.

Mijenjao sam klubove u Italiji da bih ostao blizu njih. Zbog toga sam igrao za Sampdoriju, Torino i Veronu. Ali čak i kada sam bio blizu njih, imao sam poteškoće da ih vidim.

U mnogim slučajevima nisam mogao pričati s njima ni telefonom. To je isključivo bila Vandina odluka. Kada su djeca sa mnom, ona ih zove 150 puta i ja ću im svih 150 puta dozvoliti da se jave. Ali meni nije bilo dovoljno da ih čujem mjesecima ni kada sam udaljen od njih 150 kilometara.

Dolazio sam do grada da ih vidim i ona bi uvijek smišljala drugačije izgovore. Poslednji put kada sam ih vidio, bilo je to u decembru kada je bila pauza u Brazilu. Doputovao sam u Italiju jer su oni tada bili u školi i viđao sam ih svakodnevno.

U januaru sam tražio posebnu dozvolu da provedem sa njima dan za rođendan, putovao sam 20 sati iz Brazila i dobio sam manje od dva sata da ih vidim. Na kraju su oni ti koji pate jer su se radovali vremenu provedenom sa mnom – kaže Maksi.

Ne krije da ima jako lošu komunikaciju sa Vandom i Maurom.

– Teško je razgovarati sa njom. Čim se ton malo povisi, snima me i šalje snimke negdje. Nije ostalo skoro ništa od odnosa koji bi majka i otac djece trebali imati. Najčešće moramo pričati preko advokata. Slična situacija je i Ikardijem.

U jednom trenutku sam mu rekao da će kada postane otac shvatiti težinu svojih gesti koje danas pravi prema meni. Nekada se ponaša gore od Vande i odlučio sam da ne želim više nikakav kontakt sa njim. Nedavno je bio rođendan mog najmlađeg sina i kada sam ga pozvao, Ikardi je prekinuo poziv. Kakav dijalog da imate sa takvom osobom – kazao je Maksi,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh