Svaštara

Zašto biste se uvijek trebali ukrcati u avion s teniskom lopticom?

Masaža teniskom lopticom potiče kolanje krvi u organizmu, smanjuje bol u mišićima i umanjuje simptome jet laga.

Teniska loptica - Nezavisne.com

Kada planirate let avionom u ručnu prtljagu ne zaboravite stavite tenisku lopticu. Loptica neće služiti dodavanju s ostalim putnicima, niti udaranju o zid kabine (što je zabranjeno). Naprotiv, ona je odlični saveznik za poboljšavanje cirkulacije.

Svi smo svjesni da sjedenje na jednom mjestu i u produljeno vrijeme može imati negativne posljedice na zdravlje, pa ne čudi što dugi prekooceanski letovi nisu prvi na ljestvici najzdravijih aktivnosti koje možete poduzeti za svoju dobrobit.

Upravo zato stručnjaci savjetuju da tokom leta ustanete, protegnete noge i preventivno djelujete na bolove u mišićima i jet lag.

Uzimanje teniske loptice na let avionom povećat će cirkulaciju. Kotrljajte je preko ramena, donjeg dijela leđa, preko nogu i donjeg dijela stopala kako biste pojačali protok krvi, savjetuje hirurg Ali Gjoz iz Ortopedske klinike u Londonu.

Ako zaboravite lopticu kod kuće, krv će potjerati i masaža nogu od gležnjeva prema gore bedrima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh