Svaštara

Mars u Biku od 14. februara do 31. marta 2019.: Iscrpit će Vodolije, Lavove i Škorpije a prijat će Djevicama, Jarčevima i Rakovima

Od 14. februara do 31. marta Mars će se kretati znakom Bika. Mars je planeta volje, energije, djelovanja, akcije, a kad se nađe u ovako realnom i praktičnom znaku usmjerit će nas prema stvarima, osobama, okolnostima za koje procijenimo da su vrijedni naše pažnje i truda.

No image - Haber.ba

Sada možemo da prepoznamo vrijednost u onome što nas okružuje. Da investiramo svoje vrijeme i energiju u ostvarenje željenih ciljeva, piše astrolog Julijana Oremović.

Ali polako. Nema sporijeg, ali i upornijeg Marsa od ovog. Prezire žurbu, nagle promjene, neočekivane situacije. Najviše od svega voli da igra na sigurno. Oni koji su navikli na brzinu, u ovom bi razdoblju mogli da se osjećaju malo frustrirano jer će imati osjećaj da se sve odvija sporije od očekivanog. Zapamtite – on je spor, ali dostižan!

Čuvamo ono što posjedujemo, nekad i do nivoa sebičnosti.

Ovo je samo moje. Ne diraj to.

Mnogo je tu odlučnosti, tvrdoglavosti, strpljivosti, istrajnosti, ali i teškoća u prilagođavanju. Nefleksibilnost može otežati saradnju i stvoriti napetiju atmosferu u odnosima.

Biće ovako ili nikako – poručuje ovaj Mars i ne odustaje, pa makar se ta tvrdoglavost okrenula protiv njega.

U idućih šest sedmica očekujte značajnije promjene na finansijskom planu. Štednja, povećanje zarade, investiranje, kupovina, prodaja – sve je to izuzetno naglašeno. Neki bi mogli da se susretnu i sa prolaznim finansijskim teškoćama ili će osjećati strah od gubitka sigurnosti.

Što više energije, strpljenja i dosljednosti uložite u ostvarenje svojih ambicija, velike su šanse da ćete uspjeti.

Osim toga, u prilici smo da osvijestimo osjećaj lične vrijednosti. Koji su naši talenti, u čemu smo dobri, ako ne i izvrsni, koje vještine, znanje, iskustvo posjedujemo? Što više djelujemo iz tog unutrašnjeg kapitala, lakše ćemo ostvarivati zamišljeno.

Ovaj Mars može naglasiti libido i senzualnost. Traži dodire, maženje, ‘tjelesan je’. Miris voljene osobe, njena/njegova koža pod našim prstima, budi jake nagone. U ljubavnim odnosima može biti više posesivnosti i ljubomore. Može doći do svađa oko novca. U pozitivnom smislu pravo je vrijeme da prepoznate vrijednost svog odnosa i jačate taj dobar dio vaše intimne priče.

Ako želite da naučite da kuhate, sada je pravi trenutak da upišete kurs i unaprijedite svoje kulinarske vještine. Tokom njegovog tranzita znakom Bika, hrana i hedonizam generalno mogu biti naglašeni. Više vremena provodimo u kuhinji, na udobnom trosjedu, želimo komfor i ne dopuštamo da nam to iko oduzme.

Što se ljutnja više potiskuje, to ona jača i može da eksplodira poput bombe. Slično je i s nekim drugim osjećanjima ili senzacijama.

Možda ćemo imati veću potrebu za unosom proteina i ugljenih hidrata. Tijelu treba više energije. Ali budite oprezni jer je povećana mogućnost debljanja.

Lijenost nekad dobro dođe, ali ako postane dominantna potreba, bićete razdražljivi.

Preporučuje se češći boravak u prirodi, kontakt sa zemljom, biljkama, drvećem, šumom.

Vrat i vratni dio kičme, grlo, glasne žice, štitna žlijezda mogu da budu osjetljiviji.

Ovaj Mars može iscrpiti Lavove, Vodolije, dijelom i Škorpije, a pogodovat će Bikovima (budu li konstruktivno usmjeravali svoju energiju), Djevicama, Jarcima, Rakovima i Ribama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh