Svaštara

OVO JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA, PO STARE DANE GRADI KARIJERU…

Šefik Ibrahimović po stare dane gradi karijeru pjevača narodne muzike, a najveći hit mu je ‘Sine moj, Zlato, Zlatane’.

hayat

Kafana i alkohol ga svojevremeno koštali i razvoda od Ibrine majke Jurke.

Ako ste se pitali ko je i šta je otac Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, evo i odgovora!

Zove se Šefik, preziva – logično Ibrahimović, a po stare dane pravi karijeru pjevača narodne muzike!

Veće uspjehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po cijeloj Evropi nego na Youtubeu, gdje njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dvije pjesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pjesmom ‘Teško je voljeti’.

Inače, Šefik je oduvijek volio kafanu, a uz nju i alkohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se poslije nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan.

Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama.

Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima ‘Ajmo, momci. Dobro je!’, dotle su u novom klubu očevi psovkama častoili.

– Vikali su;:’Je*em ti mater u pi**u!’ Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovdje mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku – napisao je Zlatan u autobiografiji.

Ipak, takav stav oca prema sinu nije se zadržao zauvijek! U jednom trenutku se kod Šefika dogodio preokret i od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška sinu.

Pratio je svaki njegov trening, rezao novinske članke, gledao sve utakmice.

Taj odnos se sačuvao do danas!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh