Svaštara

Savjeti eksperata: Kako urediti ormar i lakše se snalaziti u njemu

Mnogo žena ima problema s neurednim ormarom, te sa nedostatkom vremena koje im je potrebno da bi ga sredili. Sve ovo se dešava radi loše organizacije, a eksperti imaju savjet kako riješiti ovaj problem na najjednostavniji mogući način.

Ormar - Blic.rs

Podijelite odjeću u nekoliko različitih gomila ili kutija, sortirajte one koje želite prodati ili donirati, ono što želite zadržati i ono što namjeravate baciti. Uz slaganje obavezno isprobajte odjeću koju želite zadržati, piše “Klix.ba“.

“Za svaki novi komad odjeće koji kupite morate baciti jedan ili dva koji stoje od ranije. Možete ih i pokloniti, ali morate ih se riješiti. Na ovaj način sprečavate pretrpavanje”, navode eksperti.

Ormar rasporedite po kategorijama, a ne po bojama. Slažite zimsku, ljetnu odjeću te odjeću za kuću, posao…

Stvari koje vam se više ne sviđaju uvijek možete prodati i zaraditi nešto novca od njih. Opremite se kutijama i vješalicama te učinite da vaš ormar izgleda što ljepše i urednije.

Skupe torbe, cipele i odjeću uvijek držite u posebnim kutijama i kesama, njih je potrebno posebno zaštititi kako se ne bi oštetile ili zaprašile. Čarape i donji veš poredajte u odvojene ladice koje su namijenjene samo njima, te ladice obilježite kako bi se što lakše snalazili.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh