Svaštara

Ovo mjesto godinama oduševljava svijet, privlači poglede turista, a šta se nalazi unutra niko nije znao!

Najljepša napuštena kuća na svijetu, Vale dei Malini u Sorentu. Često mami poglede turista. Ova kuća izaziva oduševljenja svih posjetilaca iz cijelog svijeta. Danas je to ruševina. Zgrada datira iz 13. vijeka. Nekada je na ovom prostoru bila industrijska zona koja je radila do početka 20. vijeka. Obrađivana je pšenica potrebna za veliki broj ljudi ovog predijela.

Vale dei Malini u Sorentu - Screenshot

Ovu šarmatnu dolinu oblikovala je vulkanska epcija prije mnogo godina. Ona je bila prehrambeni centar starog gradića Sorento. Ovuda je huljala niz ovaj predeo pa su tu postavili kompleks mlinova.

Sve što je ostalo od nje jeste ova ‘napuštena vila’ koja je zarasla u rastinje i božanstveno izgleda.

‘Dolina mlinova’ danas je prepuštena prirodi. Ovako zarasla u rastinje izleda prelijepo na svakoj fotografiji.

Sa ovog mjesta pruža se pogled na cijelu oblast Amalfi. Uglavnom su posjetioci planinari i drugi hrabri turisti jer nije baš jednostavno doći. U svakom slučaju vrijedi potruditi se, piše “Beograd.in“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh