Svaštara

POTRESNA ISPOVIJEST BIVŠEG MODELA “Zarađivala sam milion dolara za 20 dana rada godišnje, a danas sam beskućnica. Zbog muža sam ostala bez svega”

Nastasia Urbano osamdesetih je bila jedna od najboljih i najtraženijih manekenki. Krasila je naslovnice Voguea, bila zaštitno lice Revlona i Opiuma, parfema Yvesa Saint Laurenta i družila se sa svjetskim jet setom. Već s 20 godina potpisala je za američku agenciju Ford, najbolju na svijetu i otišla u New York.

No, danas živi u bijedi na ulicama Barcelone, nema novca za stanarinu, a spava kod prijatelja ili doslovno na ulici.

“Imala sam snimanja za sve časopise. Nekoliko godina dobivala sam milijun dolara honorara za svega dvadesetak dana rada u cijeloj godini. Išla sam na večere s Jackom Nicholsonom, Andyjem Warholom i Romanom Polanskim, tulumarila s Donom Johnsonom, Melanie Griffith, Simonom i Garfunkelom. S tadašnjim dečkom Davidom Keithom trebala sam ići na Madonnino vjenčanje sa Seanom Pennom, ali bili smo previše mamurni pa smo odlučili ostati doma. Imala sam sve, živjela sam kao kraljica”, kaže Nastasia, koja danas ima 57 godina.Život joj se promijenio nakon što se zaljubila u čovjeka s kojim ima dvoje djece. On je s njom bio samo zbog novca i iskorištavao ju je koliko god je mogao. Zbog njega je izgubila sve.

“Sve je plaćao mojim novcem. Nakon samo dva dana poznanstva tražio me da mu kupim BMW. Izvadila sam ček i platila, kao budala. Bila sam zaljubljena. Jedino dobro što je izašlo iz te veze su moja djeca, sve drugo je bilo užasno”, kaže Nastasia. Nema mjesto za život pa ponekad prespava kod prijatelja, no ne može pronaći posao, a kaže kako želi živjeti, a ne samo preživljavati.

Njezini prijatelji pokušavaju joj pomoći pa su otvorili crowdfunding kampanju na kojoj prikupljaju novac za njezinu stanarinu za iduća tri mjeseca, koliko je potrebno platiti unaprijed.

“Želim da djeca vide kako sam dobro. Umorna sam od preživljavanja, želim živjeti. Želim se oporaviti tako da moja djeca budu ponosna na mene”, rekla je Nastasia.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh