Svaštara

DOSTOJANSTVENO: IMAM 64 GODINE I BORE, A SVOJE LINIJE NA LICU SAM ZASLUŽILA

Annie Lenox, slavna pjevačica britanskog benda Eurythmics, zvijezda je novog izdanja magazina Good Housekeeping, u kojem se osvrnula na dugogodišnju karijeru, majčinstvo i pitanje održavanja mladolikog izgleda injekcijama botoksa.

Odjevena u nekoliko otkačenih izdanja u svrhu nastajanja modnog editorijala, 64-godišnja pjevačica priznala je kako se nada da su njezine kćerke, 28-godišnja Lola i 25-godišnja Tali, ponosne na njezina postignuća u muzičkoj karijeri koja traje impresivnih 40 godina.

“Vjerujem da moje kćerke poštuju ono što sam učinila za njih i što dalje činim. Iznimno sam ponosna na obje djevojke kao ljudska bića. Odrasla sam u Škotskoj 50-ih godina i niko nije pokazivao nježnost jer se ona smatrala slabošću. Odgajajući svoje kćerke, željela sam im se iskupiti za vlastito djetinjstvo”, priznaje Lennox.

Govoreći o dostojanstvenom starenju, Lennox je priznala kako se nikada nije podvrgla tretmanu pomlađivanja uz pomoć botoksa i faceliftinga.

“Ne osuđujem žene koje se odluče na ovaj način osiguravanja mladolikog izgleda. Ako zahvaljujući kozmetičkim tretmanima dobivaju psihološki poticaj, to je njihov izbor. Imam 64 godine i bore, što ćemo s tim? Svoje linije na licu sam zaslužila. Pritisak koji se vrši na žene da uvijek izgledaju savršeno je prejak, no u ovom stadiju života zdravlje smatram najvećim darom”, mišljenja je slavna pjevačica,prenosi Ženskica


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh