Svaštara

“Probala sam NAJPOPULARNIJU masku za stopala, a onda mi je nakon 15 dana OTPALA CIJELA PETA”: Pogledajte kako SAD IZGLEDAJU!

Baby foot” piling maska za stopala pojavila se prijje dvije godine i apsolutno zaludjela žene širom svijeta koje su ispunile internet gadnjikavim slikama poput ovih gore i mnoge natjerale da probaju isto.

krema za stopala-Novi.ba

Što se sastojaka tiče, sadrži puževu sluz i tajne biljne estrakte koji tjeraju kožu vaših tabana da se ljušti i otpada poput zmijske košuljice, a kao rezultat garantuje savršeno glatku i mekanu kožu stopala. Jedna žena je otkrila šta je njoj ova maska uradila:

”Kao što se sa slike iznad može zaključiti, stopala mi prije tretmana nisu bila u kritičnom stanju, pa tako nisam ni očekivala neki dramatičan rezultat. Mislila sam da imam jedva vidljivo zadebljanje na petama i palčevima, ali ispostavilo se da mrtve kože ima mnogo, mnooogo više, piše “Novi.ba“.

Izvadila sam iz kesice plastične čarape natopljene “magičnom” tečnošću i navukla ih na oprana i suha stopala, a onda preko obula pamučne čarape kako bi sve stajalo na mjestu. Kako je i objašnjeno u uputstvu, držala sam masku oko 90 minuta, a zatim skinula i dobro oprala noge. Nakon sat vremena na stopalima sam osjetila blagu vrelinu i peckanje, ali sve to je već bilo napomenuto i na pakovanju.

Prošlo je pet, šest dana i kada sam već digla ruke od bebećih stopala i pomirila se sa bačenih 500 dinara, primjetila sam da su mi se prsti na nogama nakon treninga (valjda podstaknuti znojenjem), potpuno oljuštili, a onda je i peta na nekoliko mjesta počela da “puca”.

Perutanje se pojačavalo iz dana u dan, i bijeli trag od mrtve kože sijala sam svuda po kući. Po posteljini, tepihu, papučama, kadi, gdje god sam prošla, komadići kože ostajali su iza mene, a onda se 15. dana desilo nezamislivo. Otpala mi je cijela peta i završila u čarapi! Da, znam da zvuči kao da preuveličavam stvari, ali zaista se to desilo. Nakon napornog treninga, i dosta znojenja, moja peta koja se inače perutala, toliko je omekšala da je cijela otpala, a pošto je u svlačionici bilo još žena i htjela sam brže-bolje da sakrijem gadost koja mi viri iz čarape, nisam uspjela to i da zabilježim. Tako da ste na vašu sreću ostali uskraćeni za taj čaroban prizor, koji otprilike izgleda ovako:

Nakon ovog “incidenta”, situacija se znatno poboljšala, i ružičasta, mlada koža počela je da se pojavljuje. Na kraju treće sedmice, moja stopala zablistala su u punom sjaju, a koliko su trenutno mekana i nježna, ne mogu riječima da vam opišem.

Iako razlika u izgledu “prije” i “poslije” možda nije toliko drastična, osjećaj pod prstima je fenomenalan i ovu masku bih svima toplo preporučila, naročito ako imate velika zadebljanja na tabanima.

Širom interneta mnoge žene upozoravaju na negativnu stranu ove maske, a to je da koža stopala postaje pretjerano osjetljiva na neudobnu obuću i lako dobija žuljeve, mada moram da priznam da ja nisam imala tih problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh