Svaštara

POTRESNA SCENA S BEOGRADSKOG TROTOARA: Dječak leži, spava na betonu, a kiša pada! NIKO DA MU POMOGNE!

Potresna scena sa beogradskog trotoara. Dječak, uzrasta 10-11 godina leži i spava na mokrom pločniku, a ispred njega čaša namijenjena prolaznicima. Prosi!

Dječak na trotoaru - Espreso.rs

Advertisements

Priđem mu, probudim ga iz sna, i pitam ga koliko ima godina, zašto tu leži, gdje su mu otac i majka, ali on počinje da viče.

“Ne znam. Ništa ne znam. Pustite me. Hajde sklonite se odavde”, govori.

Pokušavam da ga umirim da mu objasnim da samo želimo da mu pomognem, ali ni to ne pomaže, jer on kako kaže ne želi pomoć.

“Nemojte da mi pomažete, samo se sklonite odavde”, viče.

Dječak na trotoaru – Espreso.rs

U trenutku kada je podigao glavu, primjećujem da je prljav. Ko zna koliko dugo tu leži, na prljavom, kišnom tlu, u beogradskoj prašini. A, na licu su primjetni i ožiljci. Od čega? Ne znam.

Potresno je i to što ljudi prolaze i ne zgražavaju se, niti mare za bolnu sliku beogradskog trotoara.

U tom trenutku odlučujem se da pozovem policiju i da prijavim kako dijete leži na trotoaru i spava, dok pada kiša, a i hladno je.

Udaljim se, okrenemo 192 i od tamo začujemo glas “Policija. Izvolite”.

Kažem: Dječak leži na trotoaru, ima 10-11 godina, kiša pada. Nalazi se na Terazijama, ispred Taxi stanice i Palate Albanije”.

Obećaju mi da će izaći na teren da vide o čemu se radi.

Dječak na trotoaru – Espreso.rs

A dječak, u trenutku kada je shvatio da nećemo tako lako da odustanemo od njega, ljuti se što ga fotografišemo, što želimo da mu pomognemo, strelja nas pogledom…

Ali, i dalje stojimo, ne odustajemo, pa on odlučuje da se skloni i pobjegne od nas.

Možda, ipak, radi za nekog, prosi za nekog. Pokušajte, ako želite da im pomognete da im ne dajete novac, nego da pozovete policiju i time makar pokušate da ih sklonite sa ulice, piše “Espreso“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh