Svaštara

KRISTINA (33) JE IZGLEDALA KAO SMRT KADA SU JE PRIMILI U BOLNICU, MALO JE FALILO DA OSTANE BEZ NOGE: Tri mjeseca je bila u agoniji, a sve zbog jedne stvari koju koriste mnoge žene!

Šminkerka koja se okrenula prirodnom i zdravom načinu života završila je na hitnoj operaciji nakon što je osjetila kako joj se tijelo gasi poslije upotrebe organskog tampona.

Kristina Makris - Facebook

Advertisements

Probudivši se s užasnom glavoboljom i osjećajem kao da ju je udario kamion, Kristina Makris (33) otišla je u bolnicu na nagovor majke Dijane. Doktori su je poslali kući s dijagnozom gripa, ali sljedećeg dana se već tresla i “izgledala kao smrt”. Mama ju je ponovno odvezla u bolnicu, a ona je cijelim putem povraćala. Dobila je četiri vrste antibiotika i tečnost kako bi joj porastao krvni pritisak, piše “Kurir“.

U to vrijeme se Kristina prebacila na organske tampone i čak dvije sedmice nakon završetka menstruacije počela je da se osjeća čudno. Primijetila je da joj se na preponi stvorila neka otečena izraslina. Mislila je da joj je to posljedica povrede u teretani ili, pak, prolazna reakcija nakon što je postala veganka, ali stanje joj se pogoršavalo.

“U dubini duše sam osjećala da je nešto jako gadno. Bila sam toliko slaba da sam morala mami da šaljem poruke. Nisam imala snage ni da je pozovem. Zaprepastila se kad me vidjela”, priča Kristina.

Nije joj bilo bolje ni kada je u bolnici dobila antibiotike i lijekove za pritisak. Kaže da je osjećala kao da su joj organi u agoniji.

“Preklinjala sam sestre da mi daju nešto protiv bolova, čak sam i prijetila da ću ih sama pronaći i popiti. Bila sam bijesna i uplašena, nisam znala kako bih reagovala”, prisjeća se.

Osip na nozi je počeo da se širi, a vitalni znaci postajali su sve slabiji. Oko jedan u noć prebačena je na intenzivnu njegu.

“Sjećam se da su hirurzi trčali oko mene govoreći da u roku od 45 minuta moram da odlučim hoću li na operaciju ili ne. Bila sam toliko zbunjena. Nisam znala šta bih rekla ni zašto mi je uopšte potrebna operacija. Onda sam saznala da se mora hitno reagovati jer postoji opasnost od amputacije noge”, priča Kristina.

Kada se probudila nakon operacije, doktori su rekli da joj se osip na nozi inficirao i da je pala u toksični šok. Prisjećajući se svega što je tih dana koristila, s doktorima je došla do zaključka kako su glavni krivac za njeno stanje bili organski tamponi koje je tek počela da koristi.

“Bili su jako suhi. Kada sam ih izvlačila, vjerovatno sam oštetila vaginalni zid i otvorila put bakterijama”, objašnjava. Nakon dvije sedmice u bolnici, Kristina je puštena kući, ali se oporavljala još tri mjeseca. Tampone više ne koristi, već se prebacila na znatno sigurnije higijenske uloške, a to savjetuje i ostalim ženama.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh