Svaštara

Naslijedio je kuću od preminulog rođaka, a kad je krenuo da pomjera namještaj umalo ga infarkt nije strefio!

Čovjek nije mogao da vjeruje šta vidi!

Kuća - Ilustracija/Wikimedia

Advertisements

Francuz koji je nasledio kuću od preminulih rođaka otkrio je nevjerovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrijednih nekoliko miliona eura, piše “Alo!“.

Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod namještaja i u kupatilu: Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dvije zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram.

“Bilo ga je svugdje po kući i toliko je dobro sakriveno da ni ja nisam uspio da ga vidim”, rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrđujući saznanja “La depeš” novina. Firfort, koji je u kući bio da procijeni vrijednost namještaja za novog vlasnika, izjavio je da je plijen pronađen u kući vrijedan 3.5 miliona eura.

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik, koji je želio da njegov identitet i srodstvo sa prethodnim vlasnicima ostanu tajna, pokušavao da pomjeri namještaj i kada je naletio prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada namještaja.

Zatim je slijedila boca viskija takođe puta novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do džek-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki. Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine, a svi sertifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Zlato je već rasprodati kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema sa plaćanjem poreza. Pored toga što je dužan da plati 45% poreza za nasljedstvo, morat će da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh