Svaštara

Nabacivao mi se muž najbolje prijateljice, i odlučila sam prešutjeti

Reći prijateljici da ju je muž prevario ili ne reći!? Teško je dati pravi odgovor, jer, ako polazimo od sebe, onda nismo objektivni.

Prevara - Blogspot.com

Advertisements

Sonja je jedna od tri prijateljice koje su mngo vremena provodile zajedno, sve dok se jedna od njih nije udala i dobila dijete pa se viđaju manje.

No, druge dvije prijateljice nastavile su druženja. Jedne večeri na zabavi kojoj su sprisutvovale,pojavio se i suprug treće prijateljice koja je bila kući s djetetom. Nakon nekoliko pića, suprug prijateljice počeo se nabacivati Sonji. Predložio je da odu kod nje kući nakon zabave i dovrše piće.

Sonja je to odbila.

“Noć je podmakla, malo se popilo i Sonja se spremila kući. Za njom je izašao muž od ove treće i predložio da idu zajedno, jer žive u blizini. On ne želi ići autom, jer je popio. U ruci je nosio bocu šampanjca i rekao kako bi bilo super da svrate kod nje i ispiju piće do kraja. Pri tome joj je predložio i neobavezno maženje, što je ona, naravno, odbila. ”

Ispričala je to psihoterapeutkinji Vahidi Djedović, druga prijateljica, koja nije bila uključena u ovaj slučaj, a kojoj se Sonja povjerila.

“On joj je rekao da ne zna šta propušta i na tome se sve završilo. Rekla je da je mnogo razmislila i da ipak ne želi ništa reći našoj prijateljici. Međutim, kada bi se meni dogodilo da sam u takvoj situaciji, voljela bih znati. Otišla sam kod naše prijateljice i sve joj ispričala. Ona se malo nasmiješila i rekla da prije nego ispričam neku priču neka je prosijem kroz Sokratova tri sita. Još je rekla da joj je muž ispričao da je popio više i da je govorio svakakve gluposti Sonji, tako da ona već zna. Poslije toga me izbjegava, ali je nastavila druženje sa Sonjom. Ne znam jesam li pogriješila, ali i dalje mislim da treba reći prijateljici, ako joj je muž nevjeran.,” objavljeno je na portalu Azra.ba

“Nedavno sam na terapiji imala klijenticu koju je muž prevario, a ona o njegovoj prijevari doznala od svoje najbolje prijateljice: Ne možemo znati šta je u glavama drugih ljudi. Ne možemo znati što žele, čemu teže, o čemu sanjaju i šta bi učinili u određenoj situaciji. Ponekad ne znamo ni sami za sebe, a svi smo različiti i različito vidimo istu stvar iz različitih perspektiva. Svatko iz svoje. Prema znanstvenim saznanjima, bračni partneri mnogo češće ostaju u braku nakon prijevare. Međutim, neki od njih ne oproste, pa zagorčavaju život i sebi i svome partneru, a i djeci. Reći prijateljici da ju je muž prevario ili ne reći!? Teško je dati pravi odgovor, jer, ako polazimo od sebe, onda nismo objektivni. Treba dobro odvagati i razmisliti, vrijedi li zaista, ” odgovorila je Djedović.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh