Svaštara

Kupio je napušteno skladište, a kada ga je otvorio ispod prašine pronašao ogromno bogatstvo! A onda se stvorio pravi vlasnik

Anonimni lovac na blago kupio je korišteno skladište na aukciji za 500 funti i u njemu pronašao čak 5,8 miliona funti (6,5 miliona eura).

Novac - Blic.rs

Advertisements

Nije poznato ko je imao toliko sreće u životu, ali priča o ovom neobičnom slučaju izašla je u javnost zahvaljujući Danu Dotsonu, voditelju aukcije i emisije “Storage Wars” kojem je jedna starija žena prišla na jednom humanitarnom događaju na kojem su se oboje našli, piše “Blic“.

Jedna starija žena iz Azije koja je sjedila jedan sto dalje od mene gledala me je kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju mi je prišla i rekla mi je da njen muž radi sa čovjekom koji je kupio skladište od mene za 500 funti. Prvi majstor kojeg su pozvali da im pomogne nije uspio da otvori skladište, ali drugi jeste. U skladištu koja su obično prazna, nalazilo se 6,5 miliona eura – rekao je on u video snimku koji je objavio na Twitteru.

Dan kaže da se nakon toga javio advokat koji predstavlja originalne vlasnike skladišta, a koji je kupcu skladišta ponudio nagradu od 465.000 funti (600.000 dolara) ukoliko vrati novac. On je to odbio, pa je uslijedila druga ponuda u visini od 930.000 funti (1,2 miliona dolara), koja je prihvaćena. Lovac na blago vratio je vlasnicima novac i dobio dogovorenu sumu.

Identiteti originalnih vlasnika skladišta nisu otkriveni, kao ni zbog čega su toliku količinu novca držali na takvom mjestu.

Toliko miliona u skladištu ne možeš da zaboraviš. Možda je neko drugi bio zadužen da brine o skladištu – rekao je Dotson u snimku, a njegova žena je dodala da je možda riječ i o osobi koja je otišla u zatvor.

Inače, za skladišta u SAD nalik na metalne kontejnere plaća se najam, a ukoliko se ta obaveza ne ispuni, skladišta nakon određenog vremena mogu biti prodata sa sve onim što se u njima nalazi.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh