Svaštara

Horoskop do 13. decembra 2018. godine: Otvorite dušu dok je tranzitni Merkur u Škorpiji

Pričajte o svemu što vam smeta, što vam je nedovoljno poznato i što pritiska dušu. Strah ne živi u vrijeme tranzitnog Merkura u Škorpiji. A surove istine uvijek su bolje od laži.

Sretna djevojka - Pinterest

Advertisements

Ne dirajte sjećanja. Ne dirajte rane koje vrijeme nije neutralizovalo. Ne dirajte strahove. Dopustimo sebi da osjećamo. Sve. I loše dane, i teške trenutke i sretne sedmice. I sasvim je u redu da ne budemo dobro. Bijeg od problema, od bola u duši, beg od onoga što pritiska osmijeh, neće nam pomoći. I, to je možda i najteža lekcija koju nas je ova godina naučila.

Pokušali smo, dok je Venera bila retrogradna u Škorpiji, da presječemo svaku nit koja nas je spajala sa prošlošću. Trudili smo se da u tome budemo uspješni. Nismo uspjeli. Oživjeli smo duhove koje možda ne treba ponovo buditi. Idealizovali smo ono što je jednom bilo.

Kao da nismo mi hodali tim stazama. Kao da nije nas boljela duša. Kao da se ružne stvari nikada nisu desile. I, baš zbog toga, napravili smo sebi problem u sadašnjem trenutku. Zaboravili smo da je svaki lijep trenutak koji živimo dar koji nikada ne treba da podrazumijevamo. Zaboravili smo koliko smo se jednom ludo nadali nečemu što danas imamo.

Tranzitna Venera u Vagi tokom druge polovine novembra kreće se direktno i obrazuje aspekt opozicije sa retrogradnim Uranom u Ovnu. Svi oni koji imaju Veneru u Vagi ili Ovnu na posljednjim stepenima ovog znaka posebno će osjećati uticaj ovog aspekta. Vrijeme je da se neke priče koje su obilježile kraj prethodne godine prilagode sadašnjem trenutku.

Neko će konačno zatvoriti ta vrata koja nisu vodila pravom stazom. Neko će riješiti da je ono što duša osjeća vrijedno svake borbe, i donijeće velike odluke koje će bitno uticati na dalji tok života. Neko će shvatiti koliko nas ljubav mijenja i liječi. Svakako, odluke koje ćemo donositi u narednom periodu, zavisiće od naših natalnih aspekata.

Tranzitna Venera u Vagi željela bi harmonične dane, željela bi balans i smijeh. Retrogradni Uran na posljednjim stepenima Ovna neće dozvoliti da svaka naša želja pronađe svoje rješenje. Pred nama je izazovan period. Testovi koji će nam pokazati koliko smo zapravo jaki. Koliko je ono što osjećamo vrijedno borbe i velikih promjena. I, retki će ostati netaknuti.

Koži su potrebni ožiljci, tragovi i dodiri. Srcu je potreban rizik i borba. Duši je potrebno potpuno pripadanje. A, nije svaki odnos koji danas traje toga vrijedan. I neka vas ne iznenade ‘iznenadni’ prekidi, razvodi i odlasci. Sve su, samo ne iznenadni. Previše se toga već dugo taloži ispod površine idilične svakodnevnice. A problemi vrište da se odmah rješavaju. Svako ćutanje, bijeg i nedostatak hrabrosti rezultiraće bolnim kidanjem onoga što nije suđeno da traje.

Ne, neće sve ljubavi biti tužne u narednom periodu. Ljubavi koje opstanu, biće one o kojima se priča sa potajnom željom da se i drugima slične dese. Biće one koje se od samog početka bore protiv svega, jer svjesne su da nisu obične. Biće one o kojima će se tek pričati. Primjer svega onoga o čemu dugo sanjamo. I, ne, neće biti idealizovane, jer opozicija Venere i Urana otklanja svaki trag maštanja koje nije zasnovano na istinama. Pitat će se neko kako je moguće da volimo nekoga uprkos njegovim manama. A oni koji vole znat će zašto je to tako već početkom decembra kada tranzitna Venera krene da korača Škorpijom.

Tranzitni Jupiter je u Strijelcu, i energije koje osjetimo u vazduhu mnogo su ‘lakše’. Sunce ulazi u Strijelca 22. novembra i već 26. novembra obrazovaće konjunkciju sa Jupiterom. Merkur je retrogradan u Strijelcu, a 27. novembra pridružuje se spoju Sunca i Jupitera. Međutim, neće sve biti tako bajkovito, jer će istovremeno retrogradni Merkur biti u aspektu kvadrata sa Marsom u Ribama. Dok će Neptun u Ribama 25. novembra krenuti direktno.

U skladu sa pomenutim aspektima osjećaćemo kako je sve moguće, i pomalo ćemo gubiti nit sa trenutkom i kom živimo. Pazite da ne obećate nešto što ne možete da ispunite. Pazite da, zbog pogrešno shvaćenih riječi, ne izazovete sukob koji ćete kasnije teško riješiti. Posebno bi parovi trebalo da pripaze u narednom periodu. Pomalo ćemo pretjerivati u insistiranju na pažnji, dogovorima i obećanjima. Insistiraćemo na razgovoru, onda kada je drugoj strani potrebna tišina.

Pustite one koje volite da budu ono što jesu, pustite ih da usklade svoje misli i želje, dajte im prostora. Da ste vi na njihovom mjestu, željeli biste isto. A ljubav jeste kompromis, jeste prirodni sklad duša i čitanje i onog što nije napisano. Već početkom decembra, kada se Venera konačno uputi stazama Škorpije, sve će polako dolaziti na svoje idealno mjesto.

Novembar nam donosi i Pun Mjesec u Blizancima, 23. u mjesecu. Energiju Punog Mjeseca u punijoj mjeri osjetiće svi oni koji imaju neku planetu na početnim stepenima Blizancima. Decembar nam obećava dane ispunjene strašću, jakim emocijama i potrebom da cijelim bićem osjećamo sve ono što pokreće našu krv.

Mlad Mjesec u Strijelcu 7. decembra donijeće nove prilike da se konačno usudimo da slijedimo svoje snove. A mnogi od njih su vrlo ostvarivi. Tranzitni Merkur vraća se na posljednje stepene Škorpije početkom decembra i ostaće u tom znaku do 12. decembra, kada se ponovo vraća u Strijelca.

Početak decembra mnogima će biti izuzetno dinamičan, jer laži više neće moći da prikrivaju istine. Sve ono nepotpuno, neiskreno i nedovoljno dobro po nas, kidaće se i padati u zaborav. Pričajte o svemu što vam smeta, što vam je nedovoljno poznato i što pritiska dušu. Strah ne živi u vreme tranzitnog Merkura u Škorpiji. A surove istine uvijek su bolje od laži, piše “Astro portal“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh