Svaštara

Zašto nije dobro hvalisati se – Mudra priča koja bi vam mogla dati odgovor

Dobro je upamtiti ovu priču, može biti od velike pomoći u životu kad se nađemo u sličnim situacijama.

Žena - Ilustracija/Infpult.info

Advertisements

Tri žene sretnu se kod bunara gdje su došle po vodu. Zapričaju se o svojim sinovima. “Trebali biste čuti moga sina! Kako samo prekrasno pjeva, kao slavuj!“.

Druga žena se hvali: “A da samo vidite moga sina, kako je visok i snažan! Kada baci kamen uvis, on skoro dotakne oblake!” Treća žena samo šuti. Na to je druge dvije počnu provocirati: “A tvoj sin?“. “Ne znam šta bih vam pričala. Moj sin je mlad, običan dečko, kao i mnogi drugi“.

Žene se upute kući noseći teški teret vode na glavi. Treća žena je i dalje šutjela osjećajući se neugodno pored dvije žene. Sunce je sve žešće pržilo, teret je bio sve teži. Odjednom žene ugledaju na ulazu u selo svoja tri sina.

Počujte kako moj sin lijepo pjeva!“, usklikne prva pokazujući na svog sina koji je sjedio na zidiću i zaneseno pjevao. “Pogledajte moga sina“, ushićeno će druga “kako visoko baca kamen. Divota!“. Treći sin potrči prema svojoj majci i uzme joj teški teret s glave.

Iz ove priče možemo izvući pouku da su možda baš ti ljudi koje smatraju prosječnima i običnim ti koji su posebni i jedinstveni, a oni koji su na sva usta hvaljeni imaju mnogo mana kad se skine lažni sjaj, piše portal “Buka“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh