Svaštara

Znate li zašto nestaje strasti u vezama?

Razlozi nestanka strasti u vezama svakako su povezani s pojavom raznih problema, poput različitih pogleda na ključne stvari u životu.

Ljubavni par - Žena.hr

Advertisements

Koliko puta vam se dogodilo da ste bili u vezi koja vam je na samom početku izgledala nestvarno savršena, bajkovita i činilo vam se da ste napokon pronašli svog princa na bijelom konju, a onda su odjednom krenuli problemi koje niste znali riješiti?

Razlozi nestanka strasti u vezama svakako su povezani s pojavom raznih problema, poput različitih pogleda na ključne stvari u životu. Pritom ne mislimo na različitost kod vaših karaktera i osobnosti, nego na poglede na život. Od toga gdje ćete živjeti, koliko djece želite, na koji način ih odgajati, koliko ste duboko u sferi vjere, odnosno jeste li predani pripadnik pojedine religije, a vaš partner nije, pa sve do problema seksualne prirode, navika koje jedno od vas ne može ili ne želi promijeniti ili čak potrebe za malim znakovima pažnje za kojima jedno od vas dvoje u vezi strašno žudi, piše Žena.

Istina je da se nakon perioda veze od 1 do 3 godine neke stvari iskristaliziraju više nego do tada, odnosno vaša zaljubljenost se malo smanjuje i ružičaste naočale postaju obične sunčane naočale koje vam dopuštaju da na malo realniji način sagledate svog partnera. U vezu tada nastupa i rutina, stoga je potrebno pronaći u sebi dovoljno ljubavi i želje za ispunjavanjem vlastitih i partnerovih potreba kako bi vezu održali na životu.

Strast u vezi kao takva na samom početku je strašno izražena i vođeni smo njome, a vremenom ona prirodno blijedi, zbog briga, problema i ostalih stvari koje nam smetaju čime se postiže da ta prvotna strast možda i neočekivano i neželjeno izblijedi. Ipak, taj veliki problem treba svakako osvijestiti na vrijeme i razgovarati s partnerom, te uvesti u vašu vezu nekoliko poteza kojima ćete utjecati da strast ipak opstane.

SEKSUALNE RAZLIKE
Razlike u seksualnosti između muškaraca i žena su jedan od velikih razloga koji nas s vremenom mogu udaljiti od osobe koju volimo. Ne dopustite da vam seks bude tabu tema, razgovarajte i pokažite si međusobno što najviše volite, ali i što nikako ne volite. Činite kompromise čak i na tom području seksualnih navika.

UTJECAJ SVAKODNEVNICE
Svakodnevnica nam donosi samo brige, nemir, napetosti i probleme koji nas muče. Čini nam se da iz dana u dan imamo sve manje vremena za sebe i svoju obitelj ili partnera, a da većinu naših preokupacija odnosi posao i briga oko egzistencije. Ipak, ne biste smjeli dopustiti svakodnevnici da iscijedi iz vas sve u čemu ste nekada uživali. Pokušajte pronaći idealno rješenje koje će vas dovesti do pronalaska načina da se opustite i pronađete vrijeme samo za sebe. Isto tako, pronađite okidač koji će vam popustiti kočnice i u krevetu, te se potpuno prepustite svojoj intimi i željama koje unutar nje proizlaze.

OBAZRIVOST I EMOCIJE PREMA PARTNERU
Ako ste s vremenom dopustili da rutina pojede vašu vezu, vjerojatno ste se zatekli u situaciji za koju vam se čini da nema izlaza. Ipak, rješenje postoji. Najprije se zapitajte i iskreno odgovorite sebi samima zašto ste dopustili da se to dogodi i kako je do toga uopće došlo. Najvjerojatnije ćete doći do zaključka kako niste bili dovoljno usmjereni na svog partnera, njegove želje i emocionalne potrebe. Ako emocionalne potrebe vašeg partnera nisu zadovoljene, on jednostavno neće osjećati potrebu za strasti i za avanturama koje ste nekada prakticirali. Pokušajte mu se ponovno približiti i nježno nastaviti tamo gdje ste stali.

NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE
Kao i kod većine problema u romantičnim odnosima, nedostatak komunikacije je jedan od glavnih okidača zbog kojeg nam veze propadaju i zbog kojih nestaje strasti. Da bismo znali za čime naš partner žudi, što mu je potrebno da bi bio zadovoljan i sretan, moramo ga to pitati, zar ne? Dobra komunikacija zlata vrijedi, a ona je ujedno i ključ svake uspješne veze.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh