Svaštara

URADITE OVO I USPJET ĆETE U SVEMU: Evo kako MJESEČEVE mijene pomažu u ostvarenju ŽELJA i planova!

Mjesecu cu pripisavana razna svojstva i mistična, gotovo magična moć. A da sve nije samo zabluda i mitologija, dokazala je nauka, jer pouzdanao znamo da Mjesec utiče na plimu i oseku, na sve vode, a kako se organizam čovjeka oko 70 procenata sastoji od vode, i na čovjeka.

Mjesec - Nezavisne.com

Advertisements

Statistika kaže da se u vrijeme punog Mjeseca, rađa više beba. Psihijatri kažu da se za vrijeme punog Mjeseca dešavaju češći problemi sa pacijentima, a kriminolozi da se u vrijeme mjesečevih mijena dešava više zločina.

A šta kaže astrologija?

Mlad Mjesec je odličan za započinjanje novih poslova, za upoznavanje koje se može pretvoriti u ljubav, za sijanje bašti i njiva, za kupovinu većih stvari u kući, za početak gradnje kuće, za vjenčanja i krštenja. Ukratko za sve što treba da raste i da plod. Dobro je i šišati se da kosa bude bujnija i jača, izbaciti stare stvari iz kuće, nekome nešto pokloniti.

Prva četvrt je dobra za planove i svakodnevne poslove, jer smo tada najefikasniji i najvrijedniji. Dobro je da ubrzamo neke poslove koji su, išli sporo, ili stagnirali. Uređenja kuće i velika spremanja su, takođe, tada jako korisna. Ako imate važne preglede, ili zdravstvene intervencije, ovo je najbolje vrijeme za to.

Pun Mjesec je odličan za naplatu dugovanja u svoju korist, za velike investicije i ulaganja. Pravo vrijeme za žetve i berbe, za pravljenje vina, proslave i okupljanja. Odlično vrijeme za umjetnička djela, ili bilo šta kreativno. Plasiranje ideja, pregovori i nalaženja partnera je dobro u ovo vrijeme. Dijetu koja bi smanjila kilograme, treba započeti samo tečnošću baš ovog dana.

Posljednja četvrt je dobra da vi vratite dugove i zajmove, da se riješite nekih obaveza koje su vam bile opterećujuće, za završetak radova na bilo čemu. Dobro je odvikavati se od neke štetne navike, jer tada obično uspijete. Dobro je i miriti se i tražiti oproštaj od nekoga sa kim smo imali probleme. Obično se parovi koji su u zavadi, mire baš tada, piše “Srbija Danas“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh