Svaštara

NE TREBAJU IM SKUPI TELEFONI I TABLETI! Djeca čije sestre više nema IMAJU SAMO JEDNU ŽELJU

Krasi ih skromnost prije svega…

Porodica Bogdan - Espreso.rs

Advertisements

Porodica Bogdan iz Kajtasova u Srbiji siromašna je porodica sa šestoro djece u kojoj je preminula jedina kćerka, mala Milica…

Milica je imala samo devet godina, a njeno malo srce prestalo je da kuca 23. septembra u vršačkoj bolnici, gde su doktori pokušali sve da je spasu. Ipak, u tome nisu uspjeli. Na liječenje je stigla sa visokom temperaturom, bolovima u stomaku i povraćala je. Doktori su naveli i da je bila “u lošem higijenskom stanju”.

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve (Srbija), najvjerovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara. Navodno, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Cijelo selo zavijeno je u crno, a oko porodice Bogdan okupili su se dobri ljudi, u samo jednom cilju – da im pomogu da i uprkos gubitku žive život dostojan čovjeka… apelovalo se da se za njih prikupi pomoć koja bi im obezbijedila bolje uslove za život, posebno tokom zime koja je pred nama.

U ovom selu osim Bogdanovih, ima još djece koja žive na rubu siromaštva. Ipak, oni nisu kao sva druga djeca. Njima nisu potrebni skupi telefoni, tableti, kompjuteri, skupi bicikli. Mališani iz ovog sela su humanitarce zamolili samo za – golove za fudbal, piše “Espreso“.

Obećanja im nisu stigla, ali se sve radi na tome da im se želja ispuni. Preče je ipak za Bogdanove uvođenje vode u kuću. Njima je po nalogu zdravstvenog centra uvedena vodu, ali samo u avliju.

Iz nepoznatih razloga izvođačima ovih radova koji su radili po nalogu centra bilo je teško da probuše zid i stave četiri metra crijeva i voda im je u kući. Zato oni tokom zime moraju da zavrnu ventil zbog smrzavanja i opet ostaju bez čiste vode.

Oni su siromašna porodica čije je dijete umrlo, čije sestrice više nema…

Njima treba pomoć dobrih ljudi.

Oni trebaju novo kupatilo, vodu dovedenu do kuće, drva za ogrijev…

Svi oni koji žele da pomognu mogu se javiti na stranici “Stolar Mile“.

Budimo humani.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh