Svaštara

Horoskop do 2. decembra 2018. godine: Šta nam donose čudesni putevi Venere

Možda ćemo sada postati svjesni koliko smo sretni jer nas je ljubav odabrala – šta nam donosi kretanje moćne Venere do 2. decembra 2018. godine!

Horoskop - Mondo.rs

Advertisements

Period retrogradne Venere nekako uvek u nama budi sumnje, dileme, strahove i pitanja. I, svi mi, kao da očekujemo nešto. Kao da dišemo i koračamo samo da bismo dočekali to nešto. A ne znamo šta čekamo, ka čemu idemo i postoji li neki krajnji cilj. Možda ćemo sada biti mudriji. Možda ćemo sada postati svesni koliko smo srećni jer nas je ljubav odabrala, piše “Astro portal“.

I, neka vas ne zaplaše neki odavno usvojeni stavovi o retrogradnoj Veneri. Neće sve veze pucati, neće se svima neko iz prošlosti javiti, i nećemo sve naredne nedelje provesti živeći u prošlosti. Sve ovo se može desiti. I sve ovo se ne mora desiti. Ne zaboravimo da smo početak i kraj svega. Ukoliko u našim natalnim kartama ne postoji ništa što će aspektovati ova retrogradna Venera, onda i ne možemo očekivati neke velike promjene.

Obzirom da je Venera u Škorpiji retrogradna od 5. oktobra, a da će se 31. oktobra vratiti u Vagu, da bi 16. novembra krenula direktno znakom Vage, a 2. decembra će se ponovo vratiti u Škorpiju, sve do 7. januara kada konačno napušta Škorpiju i prelazi u Strijelca. Svi oni koji su u znaku ili podznaku, ili imaju Veneru (posebno retrogradnu) u navedenim znacima, mogu očekivati zemljotrese u onim oblastima života za koje su vjerovali da su nedodirljivi, opet naravno, u skladu sa natalnim postavkama.

Mnogo je onih koji su navikli na svoje ‘teške’ aspekte i ne doživljavaju ih kao takve. Osvjestili su određene blokade, prihvatili su promjene onda kada je bilo neophodno pružiti ruke ka njima, i danas žive svoj život najbolje što znaju. Budeći u drugima, nedovoljno hrabrima, ljubomoru i pitanje kako im sve to polazi ‘tako lako’ za rukom. Jer najlakše je onima o kojima ne znamo ništa, čijim koracima nikada nismo koračali, a čiji uspjeh potajno priželjkujemo. Međutim, takvi stavovi neće učiniti da naš cilj postane dostupniji.

Period retrogradne Venere može, i hoće, donijeti svađe i nerazumijevanja u ljubavi. Mislit ćemo da smo pametniji, da sve najbolje znamo i nećemo željeti da saslušamo drugu stranu. Opet, biće i onih koji će prešutati nešto što je odmah trebalo da bude rečeno, i time stvoriti probleme do kojih nije moralo da dođe.

Od 11. oktobra očekuje nas egzaktan aspekt kvadrata retrogradne Venere u Škorpiji i Marsa u Vodoliji. Imali smo već sredinom septembra ovaj aspekt, ali tada Venera nije bila retrogradna. Mnogi odnosi tada su hodali ivicama. Ivicama ljubavi, strpljenja, tolerancije i ponosa. I mnogi odnosi podigli su se iz pepela, preživjeli su vatru koju smo sami upalili i dodatno je raspirivali.

Tada su mnogi shvatili koliko im je zapravo stalo, koliko su emocije koje osjećaju jake, i koliko dišu ljubav. Mnogi su priznali sebi da su u jednom trenutku počeli da podrazumijevaju nešto što je najvredniji dar koji nam život može dati. I mnogi su se već tada ‘opametili’. Naučili smo da budemo zahvalni na svakom novom danu i na svim darovima kojima nas nebo svakoga dana obasipa.

Oni koji su tada tvrdoglavo šutjeli, pružili ruku inatu i povrijedili one do kojih im je stalo, u narednim danima ponovo će se naći na ivici onoga što je bilo, onoga što trenutno jeste i onoga što može biti. A odluka je uvijek na nama. Strasti će se prividno stišati nekoliko dana kasnije, kada 15. oktobra tranzitni Merkur bude obrazovao egzaktnu konjunkciju sa retrogradnom Venerom u Škorpiji.

Istine već neko vrijeme grizu kožu. Ne podnose skučenost, lažne osmijehe i lažno moralisanje. Neka vas ne iznenade neke surove istine čiji ćete svjedoci biti tih dana. I niko nije pošteđen. Međutim, to neće uvijek biti loše vijesti. Ali će osobi koja vam ih bude saopštila biti potrebna hrabrost kakvu možda nikada više nećete moći da zamislite.

Neke istine već su počele da se otkrivaju. Neka osjećanja počela su da se iskazuju na jedan drugačiji način, otvoreniji, neko za koga ste vjerovali da je stamen, jak i hladan, pokazao vam je svu svoju ranjivost. Cijenite to. Jer, odabrani ste da budete jedini koji će ih vidjeti i poznavati takve.

Retrogradna Venera u Škorpiji pokrenuće mnoga pitanja koja sebi nismo smeli da postavimo ranije. I pomalo će nas osloboditi spoznaja nekih istina. Kao da nismo sebi željeli da priznamo da su neke emocije jednom živjele. Da su u tom trenutku zaista bile jake. I nije važno da li su bile zasnovane na iluzijama ili na čistoj istini. Ono što je bitno jeste spoznaja da li su te emocije danas žive. Ili ih mnogo jače emocije koje danas osjećamo i živimo ostavljaju u prošlosti kao uspomenu na jedan određeni period našeg života.

I, sasvim je u redu priznati sebi da smo jednom osjećali nešto prema nekome ko toga možda nije bio vrijedan. Jer svaka emocija uči nas nečemu. I ništa se ne dešava bez razloga, onda kada smo otvoreni za prihvatanje promjena. Osvijestimo da smo jednom nešto osjećali. Osvijestimo da je to dio naše prošlosti. I budimo sretni i zahvalni što danas pored sebe imamo nekoga posebnog, nekoga ko nas uvijek iznova uči koliko je život lijep, koliko je ljubav čarobna i koliko je prirodno prepustiti se plimi emocija. Pokazujte ljubav u periodu pred vama, samo tako spriječićete mnoge sukobe do kojih ne mora doći.

Krajem oktobra očekuje nas se*stil retrogradne Venere u Škorpiji i Saturna u Jarcu (24. oktobra), i mnogi od nas će upravo u tom periodu postati svijesni koliko su jake emocije koje neko budi u nama. Konjunkcija Sunca i retrogradne Venere očekuje nas 26. oktobra, i tih dana slijedit ćemo samo prirodni ritam našeg bića. Možda će nas neko smatrati ludima, previše hrabrima, ili ludima od ljubavi, ali mi ćemo znati da ne postoji ništa prirodnije od toga. Posljednjeg dana ovog mjeseca očekuje nas opozicija retrogradne Venere i retrogradnog Urana, stpite se tada od osuđivanja. Nije sve onako kako vas se tada može učiniti.

Novembar nam donosi retrogradnu Veneru u Vagi, pa ukoliko imate Sunce, Ascendent, ili pak Veneru na posljednjim stepenima Vage, tada budite oprezniji pri donošenju nekih važnih odluka, ne ulazite u otvorene sukobe sa kolektivom u kom radite, i odložite neke velike promjene vašeg izgleda. Već 16. novembra, kada Venera u Vagu krene direktno, nastavićete tamo gdje ste početkom mjeseca nenadano stali. Novembar nam je važan i zbog toga što Jupiter napušta Škorpiju i ulazi u Strijelca (8. novembra oko 13:39). Drage moje Škorpije, ne mislite da je ovo konačan kraj vaših promjena, zna Jupiter da donese darove kada im se najmanje nadamo.

Početkom decembra (2. decembra), Venera se ponovo vraća u Škorpiju, i ostaće u ovom znaku do 7. januara. Period retrogradne Venere iskoristite da pronađete odgovore na sva ona pitanja koja ste izbjegavali plašeći se odgovora. Prihvatite da su neke stvari bile i ostale dio vaše prošlosti, i postanite svjesni onoga što danas imate.

Osvijestite sve darove kojima ste okruženi. I ne podrazumijevajte ništa kao takvo. Ljubav živite cijelim svojim bićem. I ne smatrajte slabošću pokazivanje emocija. Jer ljubav se zaista dijeljenjem umnožava. Budite apsolutno svoji. I volite cijelim svojim bićem. Samo takva emocija dostojna je života. Sretno!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh