Svaštara

Majstor hipnoze liječio je Hitlera, čim je došao na vlast izvršio je SAMOUBISTVO: Tvrdi se da su njegovi “tretmani” krivi za NAJSTRAŠNIJE ZLOČINE

Adolf Hitler se pretvorio u okorelog diktatora zbog pokušaja hipnotizera Edmunda Forštera da ga izliječi od posljedica Prvog svjetskog rata, piše u novoj knjizi Dejvida Luisa “Trijumf volje?'”.

Adolf Hitler - Sz-n.com

Advertisements

U djelu se navodi da se pretpostavlja da je njemački doktor Foršter liječio Hitlera od “histeričnog sljepila” 1918. godine, pozivajući se na njegovu “želju da bude Bog”.

Doktorov “tretman” hipnozom je, navodno, inspirisao Hitlera da misli da je njegova misija da predvodi Njemačku ka veličanstvenosti, što je kasnije pokrenulo događaje koji su vodili do porasta njegove moći i završili se sa hororom Holokausta i Drugog svjetskog rata.

Hitler je napisao u svojoj poznatoj knjizi “Moja borba” da je bio napadnut sa “iperitom” (bojno sredstvo) od strane britanskih trupa u Belgiji tokom Prvog svjetskog rata. On je tvrdio da su ih Britanci napali u oktobru 1918. godine južno od Ipresa sa “žutim nepoznatim gasom”.

Luis, autor knjige “Trijumf volje?” (referenca na nacistički propagandni film) navodi da je Hitler žurio u bolnicu potpuno slijep. Ljekari nisu bili mišljenja da ima fizičku povredu oka, ali su dijagnostifikovali “histerično slijepilo” i poslali ga na tretman kod doktora Forštera.

– Sa tvojim simptomima, obični smrtnik bi doživotno bio slijep – rekao je doktor Hitleru.

– Ali za osobu sa izuzetnom snagom volje i spiritualnom energijom, nema ograničenja. Jasno ti je da su Njemačkoj sada potrebni ljudi koji imaju energiju i vjeru u sebe – dodao je on.

Knjiga navodi da je Hitlerova vizija obnovljena kao rezultat “tretmana” i da ga je susret sa hipnotizerom odveo na put diktature.

Vjeruje se da je doktor Foršter izvršio samoubistvo 1933 godine, po svoj prilici da zaštiti porodicu poslije dolaska Hitlera na vlast i navodno kako bi obrisao svaki trag o njihovom susretu.

Hitler je postavljen za kancelara 30. januara 1933. godine, i za nekoliko mjeseci je pretvorio Njemačku u jednopartijsku državu, a svijet je kasnije iskusio najveća stradanja u historiji čovječanstva, piše “Blic“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh