Svaštara

Šta znači kada vas zasvrbi lijevi ili desni dlan: Narodno vjerovanje i tajne intuicije

Kada vas zasvrbi desni ili levi dlan – evo u kojem slučaju dobijamo, a u kojem gubimo novac!

Dlanovi - Fokus

Advertisements

Svako od vas vjeruje da ćemo dobiti novac kada nas svrbi lijevi dlan. Šta znači kada vas svrbi desni dlan? Da li za sve to postoji medicinsko objašnjenje ili je sve puko sujevjerje? Pomoći ćemo vam da bolje razumijete kakva se istina krije iza toga.

Sujevjerje je drugačije i zavisi koji vas dlan svrbi. Ono kaže da je svrab vezan za novčani dobitak i, u zavisnosti od lijevog ili desnog dlana, vi ćete dobiti ili izgubiti novac. Ako je lijevi dlan, onda ćete dobiti novac, dok desni označava trošak.

Kada vas svrbi lijevi dlan, onda ćete ostati bez novca ili ćete ga potrošiti. U svakom slučaju ćete ostati bez njega, na bilo koji način. Postoje i neka medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama.

Generalno govoreći, lijeva ruka označava mogućnost, dok desna aktivnost. Zbog toga lijeva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i stoga ćete morati da date novac za to.

Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija vašeg rada izlazi iz vas i doprinosi novčanom dobitku. Svrab desne ruke osigurava da energija izlazi i zamijenjuje se novcem koji dolazi.

Kako biste smanjili svrab dlana, sve što treba da uradite je da ga protrljate o drvenu površinu. Prema narodnom vjerovanju ovo će smanjiti svrab jer će se na taj način energija dlana prenijeti na drvo.

Sujeverje je prilično staro i dok neki vjeruju da je to tačno, drugi smatraju da je samo teorija. Ko je od njih u pravu?

Ako pretražite internet o ovom fenomenu, otkrit ćete da postoji mnogo ljudi koji su doživjeli slične slučajnosti vezanih za novac, bilo da je dobitak ili gubitak u pitanju.

Ne postoji naučno objašnjenje za ovo Ali, mnogi koji su ispitivali ovu pojavu tvrde da je najbolje da ne vjerujete u to, već da se oslonite samo na svoj trud i naporan rad – i naravno da ne čekate da vas zasvrbi dlan da biste dobili novac, prenosi “Novi“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh